Οικονομία

Η μεγάλη επιστροφή του Μ.Χ. και το “legend” του Αδωνι, ο καφές του Μπλίνκεν με Μητσοτάκη στα Χανιά, το παλτό του Παναμά και το πίσω κάθισμα του τραπεζίτη

Για μια ακόμη φορά… δικαιώνομαι, αφού έως προχθές το βράδυ δεν γνώριζαν παρά μόνο πολλοί λίγοι την απόφαση του Κ.Μ. να κάνει αυτόν τον μίνι ανασχηματισμό. Και όσοι το έμαθαν από προχθές το βράδυ, όπως π.χ. ο Άδωνις, έπρεπε να το ξέρουν υποχρεωτικά γιατί τους αφορούσε.

Χρυσοχοΐδης

-Όταν γινόταν ανασχηματισμός θα άλλαζε ο υπουργός και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αυτό ήταν γνωστό από τον Οκτώβριο, όχι γιατί ο Οικονόμου έκανε κάποιο τραγικό λάθος, αλλά γιατί το ζήτημα της Ασφάλειας και της αστυνόμευσης έχει αποδειχθεί ως το πλέον δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα της κυβέρνησης, μετά την ακρίβεια που όμως -όλοι γνωρίζουν- ότι οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Έτσι λοιπόν ο Κ.Μ. το σκέφτηκε από εδώ, το είδε από εκεί, το μελέτησε και κατέληξε στον εξής έναν που ξαναγυρνάει στον τόπο του εγκλήματος για πέμπτη φορά στην ιστορία του, με πέντε κυβερνήσεις και δυο κόμματα. «Αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι αυτός είναι ο Μιχάλης και θα κάνει, ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος γι’ αυτό», μου είπε η πηγή. Ο Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης στον Χρυσοχοΐδη την αποτελεσματικότητα που είχε τους λίγους αυτούς μήνες και στο υπουργείο Υγείας, τομέα στον οποίον δεν είχε εμπειρία στο παρελθόν.

Άδωνις

-Με τον Άδωνι είχε μια δυσκολία το πράγμα, μου λέει η πηγή, αφού ο ίδιος δεν ήθελε να πάει με τίποτα πίσω στο Υγείας. Εξέφρασε κι ένα λογικό παράπονο ότι «είχε γίνει μπάλα» από υπουργείο σε υπουργείο τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο ο Άδωνις, πρώτον, είναι στρατιώτης και, δεύτερον, είναι… γεννημένος υπουργός, σιγά μην έλεγε «όχι» και καθόταν σπίτι του. «Ο Άδωνις την ξέρει την Υγεία και αγαπάει το αντικείμενο, στο κάτω κάτω αν είναι να αφήσει ένα legend σαν υπουργός εκεί θα το αφήσει με τις αλλαγές που ετοιμάζουμε κι όχι στο Εργασίας», είπε η κεντρική πηγή μου στο Μ.Μ.

Ρουσόπουλος-Δόμνα

-Εδώ έχουμε ένα ψιλομυστήριο, ενώ από το Μ.Μ. έλεγαν μέχρι τις 5 το απόγευμα ότι η υπόθεση Ρουσόπουλου στο υπ. Εργασίας δεν έχει λήξει, ο ίδιος ο βουλευτής έλεγε ότι δεν υφίσταται. Και αυτό γιατί πρόκειται να πάει για πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, 22 του μηνός η εκλογή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ετσι λοιπόν, προέκυψε η αναβάθμιση της Δόμνας σε υπουργό.

Ο Μπλίνκεν τα Φώτα στο σπίτι Μητσοτάκη

-Η είδηση διέρρευσε από τους Τούρκους ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, αφού βρεθεί στην Άγκυρα, όπου έχει ραντεβού με τον Χακάν Φιντάν. Μαθαίνω ότι ο Αμερικανός υπουργός θα βρεθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στο σπίτι τον Μητσοτάκηδων στο Ακρωτήρι το Σάββατο, όπου το απόγευμα θα πιει καφέ με τον πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης άλλωστε το είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων, συνεπώς θα υποδεχθεί με τη γνωστή κρητική φιλοξενία τον Αμερικανό υψηλό προσκεκλημένο, σε ένα σπίτι που έχει φιλοξενήσει κι άλλους Αμερικανούς πολιτικούς, όπως ο Μάικ Πομπέο και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Δημοφιλέστερα

To Top