Διεθνή

Γαλλία: Σαρωτικές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας – H κυβέρνηση ανακοίνωσε «έκτακτα μέτρα»

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «έκτακτα μέτρα» για το βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο επλήγη από ένα νέο κύμα καταστροφικών πλημμύρων, έπειτα από εκείνο του Νοεμβρίου.

Η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί, ωστόσο πολλές κοινότητες παραμένουν ακόμη κάτω από το νερό. Στις Αρδέννες (βορειοανατολικά), οι πυροσβέστες διέσωσαν σήμερα το πρωί μια οδηγό, η οποία είχε παγιδευτεί σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο.

Ένα τμήμα της Γαλλίας επλήγη την Τρίτη και την Τετάρτη από ισχυρές βροχοπτώσεις και ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του χθες, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα λασπόνερα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι πλημμύρες έπληξαν κυρίως το διαμέρισμα του Πα ντε Καλέ (βόρεια), που τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, αλλά επίσης και άλλα γειτονικά διαμερίσματα.

Στον ποταμό Αά η στάθμη των υδάτων έφθασε στο υψηλότερο σημείο συναγερμού «νωρίς χθες τη νύχτα», σύμφωνα με τον οργανισμό επιτήρησης Vigicrues.

«Η πτώση της στάθμης των υδάτων ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη», όμως οι νέες βροχοπτώσεις που αναμένονται σήμερα «θα μπορούσαν να… επιβραδύνουν την πτώση» αυτή.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Πα ντε Καλέ, ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Κριστόφ Μπεσού υποσχέθηκε τη λήψη «έκτακτων μέτρων» λόγω της «έκτακτης κατάστασης».

Δημοφιλέστερα

To Top