Πολιτική

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης παρομοιάζει χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα»

Η φρασεολογία του πρωθυπουργού στις  δηλώσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι «ντροπή για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα», λέει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, την Πέμπτη, ο κ,. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τα ομόφυλα ζευγάρια. Απάντησε στους δημοσιογράφους: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Σε ανάρτηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και ρωτά: «Η ισότητα είναι το “κάρο”»; Και η “σέλα” ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;»

Ζητά ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα, αν είναι «υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία)» και, δεύτερο, «αν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του».

Διαβάστε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το «κάρο»;
Και η «σέλα» ποιος είναι;
Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;

Δημοφιλέστερα

To Top