Πολιτική

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων προανήγγειλε ο Γεωργιάδης κατά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υγείας

Συγκινημένος που βρέθηκε στην ίδια θέση μετά από δέκα χρόνια, παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο 2013, θυμήθηκε ότι ήταν μια «σκληρή» θητεία, που η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση «μεγάλων περικοπών και σκληρών μέτρων», όπως είπε.

«Η θητεία μου κράτησε ένα χρόνο αλλά μου φάνηκε λες και ήταν μια πενταετία», σημείωσε αστειευόμενος, προσθέτοντας ότι παραλαμβάνει ένα υπουργείο που σήμερα είναι σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτή που ήταν τότε. Σε ό,τι αφορά στις επόμενες πολιτικές τόνισε απευθυνόμενος προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι θα συνεχίσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του όλες τις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι ένας και κοινός ο σκοπός: Να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας», ανέφερε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει πλήρη συνείδηση ότι δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο και ότι θα κληθεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις. Μεταξύ αυτών η διαχείριση των clawback και rebate στη φαρμακευτική πολιτική.

«Όμως έρχομαι με πολύ μεγάλο κέφι στο Υπουργείο Υγείας, είναι σα να επιστρέφω στο φυσικό μου περιβάλλον. Έχει πολύ μεγάλη ανθρωπιά αυτό το Υπουργείο, πολύ μεγάλη ευαισθησία, διαχείριση του ανθρώπινου πόνου», σημείωσε χαρακτηρίζοντας σπουδαίους τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, υπέρ του εμβολιασμού. «Να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό, η πανδημία είναι παρούσα», τόνισε.

«Με τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού η υγεία περνά σε πολύ καλά χέρια, στα χέρια ενός άξιου και ικανού πολιτικού», δήλωσε με τη σειρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υγείας.

Πραγματοποιώντας τον απολογισμό των προηγούμενων έξι μηνών που ο ίδιος βρέθηκε στο «τιμόνι» του υπουργείου, ανέφερε: «Είχαμε μια δημιουργική, παραγωγική και οραματική περίοδο, μια περίοδο που από τη μία πλευρά προσπαθήσαμε το ΕΣΥ και μια σειρά ζητήματα που κινούνται στην Υγεία να τα διαχειριστούμε με απολύτως διακριτικό τρόπο ώστε να αποφύγουμε τις κρίσεις.

Έξι μήνες με κόπο αλλά πολλή αγάπη για τους ανθρώπους της υγείας, τους συνεργάτες μας που εργαστήκαμε σκληρά να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, να τρέξουν τα προγράμματα ψηφιοποίησης, να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις των κρίσιμων θεμάτων, όπως τα φάρμακα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επιγραμματικά στις μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν από τον περασμένο Ιούνιο. «Ετοιμάσαμε εφαρμογή για να ενημερώνεται ο κόσμος για τις ελλείψεις φαρμάκων, ψηφίσαμε τη δυνατότητα αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους κατ’ οίκον», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις Μονάδες Εγκεφαλικών που ξεκίνησαν ήδη να δημιουργούνται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανοίξουν και οι 19 που προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Επίσης, έκανε μνεία στο πρόγραμμα ίδρυσης Μονάδων Τραύματος που σχεδιάστηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως επίσης και στα δύο πολύτιμα έργα που είναι σε εξέλιξη, για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.

Ο τέως υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ονομαστικά σε καθέναν από τους συνεργάτες του αυτούς τους έξι μήνες, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε και τόνισε τις ικανότητες της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, των δύο Υφυπουργών, Μάριου Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς και των τριών γενικών γραμματέων: Της Λίλιαν Βιλδιρίδη, του Άρη Αγγελή και της Φωτεινής Καλύβα.

Δημοφιλέστερα

To Top