Οικονομία

Ο ανασχηματισμός (κατά περίπτωση…), η απόβαση στα Χανιά, οι εξαφανισμένοι χορηγοί, η μαρίνα της Lamda και η μετοχή λάστιχο

«Όπως ξέρεις, ο Κ. δεν αρέσκεται στους εντυπωσιασμούς και στις flashy κινήσεις γενικώς αλλά και ειδικώς, δηλαδή στους ανασχηματισμούς, έχει κάνει έναν μεγάλο στην προηγούμενη θητεία το φθινόπωρο του 2021, οι άλλοι ήταν διορθωτικές αλλαγές. Ετσι έκανε και τώρα για την Ασφάλεια, στο Προ-Πο, αλλά αυτό ακριβώς σημαίνει ότι διορθωτικές αλλαγές μπορεί να κάνει κι άλλες στην πορεία. Θέλω να πω ότι μπορεί να μη συμβαίνει κάθε… τρεις και λίγο αλλαγή στο σχήμα, αλλά όποιος δεν πάει καλά θα αντικαθίσταται χωρίς πολλά πολλά». Τώρα, μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω αν υπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα «κίτρινες κάρτες» για μέλη της κυβέρνησης, αλλά απάντηση δεν πήρα. Και ούτε και θα ήταν λογικό…

Τριημεράκι στις Σπέτσες

-Καιρό έχω να σας γράψω για τον Κασσελάκη και πλέον δεν με ρωτάτε καν τι κάνει αυτό το boy, είπαμε, το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να μην ασχολούνται τα media μαζί του γιατί δεν πουλάει. Εντάξει, ο Στέφανος δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί, αλλά κοντά είναι. Διάβασα ότι ετοιμάζει λέει τριημεράκι με βουλευτές στις Σπέτσες, σε λίγο θα χωράνε στο φιλόξενο σπίτι του και οι ψηφοφόροι του άλλοτε κραταιού ΣΥΡΙΖΑ. Ρώτησα την πηγή μου στο κόμμα τι γίνεται τελικά με τα media της Πρώτης Φοράς Αριστερά (το θυμάστε;) και αυτά τα κουλά με τα δάνεια για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, να πληρωθούν οι άνθρωποι δηλαδή. «Ακου τι συμβαίνει στ’ αλήθεια και νομίζω ότι όλοι το ξέρουν, αλλά είναι από αυτά που δεν λέγονται. Από την ώρα που κατέρρευσε το κόμμα, άρχισε και το… silver alert στους χορηγούς. Ποιος θα πάρει τηλέφωνο τώρα τον… και τον… (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) και θα του πει ”δώσε ένα κατοστάρι ή ένα διακοσάρι (χιλιάδες ευρώ) τον χρόνο για το ραδιόφωνο ή την εφημερίδα ή τον δικό μας άνθρωπο”. Αρα, μοιραία, το περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ που λείπει από τον λογαριασμό, δεν βρίσκεται». Τι λες, ρε παιδάκι μου, εντυπωσιάστηκα, κι εγώ νόμιζα ότι οι «διαφημιζόμενοι» τα έδιναν μέχρι τώρα για εμπορικούς σκοπούς.

Αφίξεις στα Χανιά

-Σας είπα χτες ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν θα πιει καφέ με τον Μητσοτάκη στο σπίτι του στο ακρωτήρι Χανίων, σας λέω και σήμερα ότι πολύς κόσμος κινείται για να κατέβει στην Κρήτη τα Φώτα. Μεταξύ αυτών παρόντες θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζωρτζ Τσούνης. Στην Κρήτη θα βρίσκεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, με δεδομένο ότι ο υψηλός προσκεκλημένος εξ Αμερικής θα προσγειωθεί στη Σούδα ερχόμενος από την Άγκυρα. Παράλληλα, είναι πολύ μεγάλο και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με το Μαξίμου να σκέφτεται να επιτρέψει στις κάμερες να πάρουν πλάνα από την υποδοχή του πρωθυπουργού, όπως είχε γίνει και στην επίσκεψη Πομπέο πριν από λίγα χρόνια.

Τα 89+50 εκατομμύρια της Lamda για τη mega-μαρίνα στην Κέρκυρα

-Η Lamda Development προετοιμάζεται χωρίς καθυστερήσεις για το project της μαρίνας mega-yacht στην Κέρκυρα. Έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας μέσα στο λιμάνι της Κέρκυρας, προχώρησε στη σύσταση της Lamda Corfu Marina, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σταύρο Κατσικάδη (Managing Director της Lamda Marinas Investments) και προ ημερών έγινε και μερική καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει η Lamda με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί για την παραχώρηση θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ, σε διάστημα 40 ετών. Πέραν του τιμήματος που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ, η Lamda θα επενδύσει άλλα 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και ανάπτυξη της μαρίνας που θα έχει 98 θέσεις σκαφών μήκους 30 έως 140 μέτρων, εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και ξενοδοχείο, μεταξύ άλλων. Οι τελικές υπογραφές για τη σύμβαση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda αναμένονται μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Bonus της Τράπεζας Πειραιώς σε εργαζόμενους με αμοιβές έως 30.000 ευρώ

Με επιστολή που έστειλε χθες ο CEO Χρ. Μεγάλoυ, ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας με αποδοχές έως 30.000 ευρώ. Εργαζόμενοι με μεικτές ετήσιες αποδοχές έως 21.000 ευρώ παίρνουν μπόνους έναν μηνιαίο καθαρό μισθό, οι εργαζόμενοι με μεικτές αποδοχές 21.000-30.000 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση μισό μηναίο μισθό.

Δημοφιλέστερα

To Top