Πολιτική

Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός γνώριζε το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Τιμή και ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, νιώθει η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

«O πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντελο ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιάς πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελαμτική κατάρτιση», είπε η νέα υφυπουργός. Μίλησε επίσης για τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπε, τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό.

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι κρινόμαστε στο τέλος, συμπλήρωσε.

‘Εξι μόλις μήνες από την εκλογή της στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Ν.Δ., η υφυπουργός που είναι πολιτικός επιστήμονας, με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές της δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), μιλάει για το «πραγματικό βάπτισμα».

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο τηλέφωνο, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παδείας.

Δημοφιλέστερα

To Top