Διεθνή

Όσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίστηκε ο πρώην παραολυμπιονίκης που είχε δολοφονήσει το 2013 τη Ρίβα Στέενκαμπ

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Ο 37χρονος θα είναι περιορισμένος στο σπίτι του, δεν θα του επιτρέπεται να μιλάει στα ΜΜΕ και να πίνει αλκοόλ.

Ο Πιστόριους, πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ πολλές φορές το 2013, υποστηρίζοντας πως νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης. Καταδικάστηκε τελικά για φόνο το 2015 και θα συνεχίσει να ζει υπό αυστηρές συνθήκες μέχρι τη λήξη της ποινής του το 2029 καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νότιας Αφρικής, όλοι οι παραβάτες δικαιούνται να αποφυλακιστούν υπό όρους αφού εκτίσουν το ήμισυ της συνολικής ποινής τους, η οποία για τον Πιστόριους ορίστηκε τελικά σε 13 χρόνια και πέντε μήνες το 2017Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν Στέενκαμπ, δήλωσε στο BBC: «Πάντα γνωρίζαμε ότι η υπό όρους αποφυλάκιση είναι μέρος του νοτιοαφρικανικού νομικού συστήματος».

«Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο άνθρωπός σου δεν επιστρέψει ποτέ», είπε η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ
«Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο αγαπημένος σου δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος που θα έχει εκτίσει ο δράστης δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα. Εμείς, που παραμένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η μόνη μου επιθυμία είναι να μου επιτραπεί να ζήσω τα τελευταία μου χρόνια ειρηνικά είναι να παραμένω στο Ίδρυμα Rebecca Steenkamp, ​​για να συνεχίσω την κληρονομιά της Reeva», είπε η μητέρα της.

Ποια ήταν η Ρίβα Στέενκαμπ

Η Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία όταν δολοφονήθηκε από τον Πιστόριους ήταν 29 ετών, ήταν πτυχιούχος νομικής και μοντέλο που εργαζόταν και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση. Μάλιστα είχε εμφανιστεί και στο ριάλιτι «Tropika Island of Treasure». Στα σχέδιά της ήταν να ιδρύσει ένα δικηγορικό γραφείο για να βοηθά τις κακοποιημένες γυναίκες μετά την αποφοίτησή της. Ηάτυχη κοπέλα διατηρούσε τρεις μήνες σχέση με τον Πιστόριους όταν εκείνος την πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σπίτι του τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013 και πέθανε σχεδόν ακαριαία.

Δημοφιλέστερα

To Top