Ελλάδα

Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές

Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση του Όλιβερ προκαλούν προβληματισμό και αγανάκτηση όχι μόνο στην πλευρά του κηδεμόνα του χάσκι, αλλά και στην κοινή γνώμη.

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης είναι η ανάρτηση του ενός εκ τω δυο δικηγόρων του κηδεμόνα του Όλιβερ, Αντώνη Ζαπάντη ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτησή του από την πολύκροτη υπόθεση, η οποία απασχολεί εδώ και εβδομάδες το πανελλήνιο.

Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι: «Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον. Είμαι ένα βήμα πριν την ηχηρή μου παραίτηση από την υπόθεση του Όλιβερ της Αράχωβας.

Ο λόγος; Ένας και απλός: οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ΔΕΝ την κάνουν. Από την αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και τη Δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχουν. Απόδειξη τούτου η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης την 21-12-2023 το βράδυ.

Παραπονεθήκαμε με τη συνάδελφο στον Υφυπουργό και μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί αυτός που έκανε τη διαρροή (ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΕ). Κάνουμε αιτήματα στην Εισαγγελία, δεν απαντάνε ποτέ. Γίνεται διαρροή σοβαρού υλικού της δικογραφίας, ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ενημερώνουμε Εισαγγελία Λιβαδειάς και Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και δεν κάνουν τίποτα. Ενημερώνουμε Εισαγγελία Αρείου Πάγου (Αντιεισαγγελέα Υπηρεσίας) και η απάντηση που πήραμε ήταν: “ε, και τι να κάνουμε, 40 χρόνια γίνονται αυτά, που εγώ είμαι στους κόλπους της Δικαιοσύνης”. Ο εκφυλισμός του συστήματος για να καλυφθεί ποιος; Ο υπαίτιος ενός ακραία βάναυσου σοδομισμού; Γιατί; Επειδή σας το είπε ποιος;».

Και όλα αυτά τη στιγμή που πριν από μερικά 24ωρα υπήρξε και η καταγγελία της δημοσιογράφου του Alpha Ρένας Κουβελιώτη η οποία ανέφερε ότι την ημέρα που κατέθετε για την υπόθεση, ο σκύλος της γλίτωσε από θαύμα από φόλες που έριξαν στο πάρκο, όπου τον βγάζει βόλτα, αλλά τραυματίστηκε από γυαλιά που υπήρχαν εκεί.

Όπως είπε, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής της έρευνας για την υπόθεση, προέκυψαν καταγγελίες, που διερεύνησε και «αν βρίσκουμε στοιχεία που δεν εξηγούνται με τη λογική να απευθυνόμαστε στις Αρχές. Έδωσα μία κατάθεση 4,5 ωρών. Μακάρι να οδηγηθούμε στον δράστη, που έκανε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Το έχω πει δημόσια, από την επαφή μου με τους ανθρώπους που εξέτασαν τον Όλιβερ, η λογική μου, μου υπαγορεύει να πιστεύω, ότι άνθρωπος έκανε αυτό το έγκλημα».

Δημοφιλέστερα

To Top