Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Παραμένει η δέσμευση ότι η ρύθμιση θα γίνει εντός της τετραετίας, λέει ο Νίκος Ρωμανός

Η πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρι θα έρθει μέσα στην τετραετία δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας ότι σε αυτό απάντησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποτέ δεν έχει ειπωθεί κάτι διαφορετικό. Ο ακριβής χρόνος που θα παρουσιαστεί και η ουσία και οι ρυθμίσεις αλλά και το πνεύμα αυτής της πρωτοβουλίας θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Παραμένει λοιπόν, η αρχική δέσμευση ότι αυτός ο χρόνος θα είναι εντός της τετραετίας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και προφανώς βέβαια μέχρι να έρθει είναι λογικό να υπάρχει αυτή η συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο κ. Ρωμανός.

«Από αυτό μέχρι το να έχουμε κάθε εβδομάδα συζήτηση αν θα έρθει αύριο ή μεθαύριο και άρα κάνει πίσω η κυβέρνηση και γιατί κάνει πίσω και γίνεται όλη αυτή η αξιοποίηση με όρους που δεν έχουν λογική δεν νομίζω ότι βοηθάει σε καμία κατεύθυνση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση Κασσελάκη και το μπέρδεμά του για το κάρο και το άλογο, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι εκεί έχουμε ένα ζήτημα κατανόησης και είναι και ζήτημα των συμβούλων του που δεν τον προστατεύουν στο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας. Είδα μάλιστα και μια ανάρτηση που αναφέρεται στην έκφραση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό για το κάρο και το άλογο. Προφανώς είναι μια έκφραση και θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να του εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η έκφραση».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης καταθέσει στη Βουλή εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο ο κ. Ρωμανός απάντησε ότι «δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον κ. Κασσελάκη με τις αναρτήσεις του, που η μία είναι συμπληρωματική ακόμα αντικρούει και την προηγούμενη. Όσον αφορά εμάς, είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο αυτό το οποίο έχουμε πει. Εμείς έχουμε πει λοιπόν, ότι αυτή η πρωτοβουλία, η οποία προφανώς ανήκει σε μας, γιατί το έχουμε πει προεκλογικά, θα έρθει στο χρόνο που θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό εντός τετραετίας»

Δημοφιλέστερα

To Top