Διεθνή

Τζέφρι Έπσταϊν: Στο φως ο τρίτος γύρος εγγράφων με νέα ονόματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ο τρίτος γύρος εγγράφων που περιλαμβάνει ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση σεξουαλικής διακίνησης από τον Τζέφρι Έπσταϊν ο οποίος πέθανε στη φυλακή πριν δικαστεί.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη λίστα με τα ονόματα δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και η δεύτερη, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει το CNN, το οποίο έχει στη διάθεσή του τα έγγραφα και τα εξετάζει, ο τρίτος γύρος περιελάμβανε πάνω από χίλιες σελίδες, ακολουθώντας τις ήδη εκατοντάδες σελίδες εγγράφων που έχουν ήδη αποσφραγιστεί τις περασμένες δύο ημέρες.

Τα έγγραφα συνολικά, συμπεριλαμβανομένου υλικού που δεν έχει ακόμη αποσφραγιστεί, αναμένεται να περιλαμβάνουν σχεδόν 200 ονόματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους κατηγόρους του Έπσταϊν, γνωστούς επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Τα περισσότερα από τα έγγραφα αποσφραγίστηκαν το 2019, μια μέρα πριν ο Έπσταϊν αυτοκτονήσει στη φυλακή. Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε το 2019 για κύκλωμα σεξουαλικής διακίνησης στο οποίο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

H εμπλοκή του πρώην αφεντικού της Victoria’s Secret στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Επίσης, σύμφωνα με την DailyMail, η τρίτη παρτίδα εγγράφων που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, περιλαμβάνει και μηνύματα που άφησε στον παιδεραστή η σύζυγος του μεγιστάνα της Victoria Secret, Λες Γουέξνερ, ο οποίος βοήθησε τον Έπσταϊν με οικονομικές δραστηριότητες στην αρχή της καριέρας του στον χώρο των επιχειρήσεων. 


les

Ο μεγιστάνας της Victoria Secret, Λες Γουέξνερ

«Η Αμπιγκέιλ Γουέξνερ θέλει να σου μιλήσει για κάτι ιδιωτικό» έγραφε το μήνυμα της Αμπιγκέιλ. Όπως αναφέρει το Forbes για τον Λες Γουέξνερ αγόρασε τη Victoria’s Secret για 1 εκατομμύριο δολάρια το 1982, όταν ήταν απλώς μια μικρή αλυσίδα καταστημάτων εσωρούχων στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2020 ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Victoria’s Secret για 525 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.


daily

Το μήνυμα της Αμπιγκέιλ

Δημοφιλέστερα

To Top