Διεθνή

Στιγμές τρόμου σε αεροπλάνο της Alaska Airlines: Αποκολλήθηκε η θύρα της εξόδου κινδύνου εν ώρα πτήσης!

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της Alaska Airlines όταν η πόρτα μιας εξόδου κινδύνου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του, σε ύψος 16.000 ποδιών και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Το Boeing 737-9 MAX είχε αναχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια με 177 επιβαίνοντες (171 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος).

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, μια απενεργοποιημένη έξοδος κινδύνου που χρησιμοποιούνταν ως κανονικό παράθυρο καμπίνας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση της καμπίνας.

@strawberr.vy

Girls’ trip turned into emergency landing trip… #alaska #alaskaair

♬ original sound – vy 🍓

Σε ηχητικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα social media ακούγεται η φωνή της πιλότου της Alaska Airlines να ενημερώνει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Πόρτλαντ για τη βλάβη του αεροσκάφους και να ζητά άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η αποσυμπίεση στην καμπίνα είχε ως αποτέλεσμα να σχιστεί το πουκάμισο ενός παιδιού και τα κινητά ορισμένων επιβατών να πεταχτούν με ορμή εκτός του αεροσκάφους.

Δημοφιλέστερα

To Top