Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έρχεται κορύφωση ως τις 24 Γενάρη, τι δείχνουν τα λύματα

Σε ανοδική πορεία ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο του κορωνοϊού όσο και των αναπνευστικών λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Οι συναθροίσεις των γιορτών ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία ενώ «καμπανάκι» έχει χτυπήσει ο ΕΟΔΥ, που έχει απευθύνει ήδη ισχυρές συστάσεις ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήδη 1.500 ασθενείς νοσηλεύονται, σε κλινικές COVID στα νοσοκομεία της χώρας και 95 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία, στα Τμήματα Επειγόντων, κατά τις εφημερίες. Οι εισαγωγές ασθενών ανέρχονται σε 250, καθημερινά, με αντίστοιχο, ωστόσο, αριθμό εξιτηρίων.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy7sqv63i0oh)

Με βάση τα μοντέλα πρόβλεψης, η κορύφωση του επιδημικού κύματος αναμένεται σε δύο με τρεις εβδομάδες

Σε έξαρση και η γρίπη

Σε έξαρση είναι και τα κρούσματα γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού. Νοσηλεία χρειάζονται, κυρίως, ηλικιωμένα άτομα και ασθενείς με σοβαρά νοσήματα.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιούφης καθηγητής Καρδιολογίας στο ΕΚΠΑ: «Πρέπει να αποφεύγουν το συγχρωτισμό και κυρίως να φορούν, πάντα τη μάσκα τους. Στην περίπτωση νόσησης πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό για να λάβουν αντιική θεραπεία», επισημαίνοντας ότι «εκείνο το ποσοστό των καρδιοπαθών, που δεν έχουν φροντίσει να κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να σπεύσουν τώρα».

O Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι «αναφορικά με τον κορωνοϊό, έχουμε μια συνεχιζόμενη αύξηση των νέων νοσηλειών, τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι υπόλοιπες λοιμώξεις του αναπνευστικού παρουσιάζουν αυξητική τάση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», προσθέτοντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα, για τον κορωνοϊό θα δούμε την κορύφωση, μέσα στον Ιανουάριο. Παρόμοια θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες λοιμώξεις». Σε πολλές περιπτώσεις, συμπτώματα, όπως το συνάχι και ο βήχας διαρκούν πολλές ημέρες, από την έναρξη της νόσησης.

Δημοφιλέστερα

To Top