Διεθνή

Alaska Airlines: Επιθεωρήθηκαν και επιστρέφουν σε λειτουργία τα Boeing της εταιρείας μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι περίπου το ένα τέταρτο των αεροσκαφών της Boeing 737 Max 9 έχουν επιστραφεί σε λειτουργία μετά από «ενδελεχείς» επιθεωρήσεις και ότι οι υπόλοιπες επιθεωρήσεις θα «ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες».

Οι επιθεωρήσεις έγιναν αφότου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει προσωρινά τον στόλο του συγκεκριμένου μοντέλου αεροσκάφους μετά την έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου της που εν πτήση αποκολλήθηκε παράθυρο της – και μετά από εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας να προσγειωθούν και να επιθεωρηθούν ορισμένα αεροπλάνα 737 Max 9 σε εθνικό επίπεδο.

Τα αεροπλάνα επέστρεψαν σε λειτουργία μετά από “εις βάθος και ενδελεχή επιθεώρηση”, ανέφερε η Alaska Airlines σε δήλωση. Η “πόρτα βύσματος” αναφέρεται σε ένα τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου που ο κατασκευαστής μπορεί να τοποθετήσει αντί για πόρτα εξόδου κινδύνου, ανάλογα με τη διαμόρφωση που ζητά μια αεροπορική εταιρεία. Αυτό είναι το τμήμα του αεροπλάνου που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο από επιβάτες, αφήνοντας μια τρύπα μεγέθους ψυγείου.

«Έχουμε ακυρώσει 160 συνολικά πτήσεις, επηρεάζοντας περίπου 23.000 επισκέπτες. Εντοπίζουμε τις απαραίτητες ακυρώσεις για αύριο και αναμένουμε ότι η διαταραχή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας», ενημέρωσε η εταιρεία. 

Στιγμές τρόμου στα 16.000 πόδια

Μια πτήση της Alaska Airlines μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν ένα τμήμα του αεροπλάνου ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, ρουφώντας στο κενό τα υπάρχοντα των επιβατών, υποχρεώνοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ.

Δημοφιλέστερα

To Top