Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, Άρης-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports Prime) – Οι ενδεκάδες

Στο άδειο, λόγω της κυβερνητικής απόφασης για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές έως τις 12 Φεβρουαρίου, ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σ’ ένα ντέρμπι γοήτρου και ουσίας.

Γοήτρου γιατί μια αναμέτρηση των δύο ομάδων έχει πάντα το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκονται. Και ουσίας γιατί παρόλο που ο Άρης είναι στο -14 από τον ΠΑΟΚ, οι κιτρινόμαυροι μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν αισθάνονται τόσο σίγουροι για τα play offs, ενώ ο ΠΑΟΚ περιμένοντας και το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ που ακολουθεί ξέρει ότι με νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Οι ενδεκάδες 

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ζιλ, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Μπράντον

Στον Άρη ο Άκης Μάντζιος έδειξε αμέσως ότι υπολογίζει τους νεοαποκτηθέντες Φετφατζίδη, Ρόουζ, ενώ στον ΠΑΟΚ απουσιάζουν οι Εκόνγκ, Σαμάτα (είναι στο Κόπα Άφρικα), αλλά ο Λουτέσκου έχει στη διάθεση του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς…

Χωρίς νίκη είναι ο Άρης στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ όπου υπάρχουν τρεις νίκες του Δικεφάλου και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη για τους Κίτρινους ήταν στα Playouts του 2021-22 όταν επικράτησαν με 1-0 στην Τούμπα και έκλεισαν μια ιδανική τετράδα αναμετρήσεων μέσα στη σεζόν, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και Playoffs.

Οι λευκές ισοπαλίες είναι το πιο δημοφιλές αποτέλεσμα στην έδρα του Άρη για τα ματς με τον ΠΑΟΚ, αφού 15 μεταξύ τους έχουν τελειώσει με 0-0. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των ισοπαλιών με 1-1, αφού έχει σημειωθεί 6 φορές.

Στις νίκες, ο Άρης μετρά 8 με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ μοιράζει τις πρωτιές του ανάμεσα στο 1-0 και το 2-1 που έχουν εμφανιστεί από πέντε φορές.

Οι Αλεξιάδης, Συρόπουλος και Παπαϊωάννου είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη που έχουν βρει δίχτυα από 4 φορές σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ 3 γκολ έχει σημειώσει συνολικά και ο Κάμπορα. Για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 3 γκολ ο Γιακουμής.

Δημοφιλέστερα

To Top