Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Κολωνού – Αίτημα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών

Αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, η πολυαναμενόμενη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στο εδώλιο κάθονται 26 άτομα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με βασικούς κατηγορούμενους τη μητέρα της ανήλικης και τον 54χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ. «Εγκέφαλος», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο 54χρονος που κατηγορείται για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τη διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, δήλωσε ότι «το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θέλει και περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι το έβλαψαν, γιατί πλέον έχει συνειδητοποιήσει τις της έχει συμβεί. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη και θα τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι».

Ο ρόλος της μητέρας της 12χρονης

Ρόλο – κλειδί στην υπόθεση, αποδίδεται μέσω του κατηγορητηρίου, στη 38χρονη μητέρα του θύματος που θα δικαστεί και για διακεκριμένη μαστροπεία, αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου. Οι δικαστές, που την παρέπεμψαν σε δίκη, έκριναν ότι η κατηγορούμενη μέσω του κινητού της κόρης της, διέθετε κατ΄εξακολούθηση, σε πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με ακατάλληλο περιεχόμενο, με σκοπό τα χρήματα.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, επισημαίνει: «Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον βιαστή του παιδιού της και τους ανθρώπους που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί της και από εκεί και μετά, μέλημά της είναι να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες».

Αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών

Οι δικηγόροι της ανήλικης αναμένεται αύριο να ζητήσουν από το δικαστήριο τη διεξαγωγή ολόκληρης της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, με σκοπό την προστασία της αξιοπρέπειας και το μη αυτοτραυματισμό της ψυχής του θύματος.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, συνήγορος κατηγορούμενου, αναφέρει πως «διογκώθηκε και παραπάνω, δόθηκε μεγαλύτερη έκταση και από τα μέσα, στο δικαστήριο θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του δικού μου εντολέα, ο οποίος προσπάθησε μόνο να βοηθήσει το κοριτσάκι, διότι διεπίστωσε ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, οικογενειακή και οικονομική».

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτός από την εναρκτήρια συνεδρίαση, όλες οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Εφετείου, καθώς πρόκειται για πολυπρόσωπη δίκη, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης πολλών κατηγορουμένων, πριν το δικαστήριο καταλήξει σε ετυμηγορία.

Δημοφιλέστερα

To Top