Πολιτική

«Ζεσταίνει» τις μηχανές η Νέα Αριστερά: Πανελλαδική Συνεδρίαση στις 12-13 Ιανουαρίου

Η Νέα Αριστερά στην περίοδο των εορτών έκανε αποφασιστικά βήματα για το μετασχηματισμό της κοινοβουλευτικής της παρουσίας σε ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Τα πρώτα μηνύματα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα: η κρίση στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς οδηγεί τους προοδευτικούς πολίτες στην αναζήτηση μιας σύγχρονης, σοβαρής, πειστικής διεξόδου από τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας και απάντησης στην ηγεμονία της Δεξιάς, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται:

-Επίκαιρη ερώτηση για την Θεσσαλία

-Περιοδείες σε Εύβοια και Θράκη

-Η κλιματική κρίση κεντρική προτεραιότητα, στόχος η συμπόρευση με την πολιτική οικολογία στις ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση και της Πέτης Πέρκα στις 2 Ιανουαρίου του 2024 στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας εμπεριείχε ένα ισχυρό συμβολισμό: η Νέα Αριστερά ξεκινά την πορεία της από εκεί που η κλιματική κρίση και οι κυβερνητικές ευθύνες οδήγησαν σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Εκεί όπου οι κάτοικοι μετά την καταστροφή αντιμετωπίζουν σήμερα την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Αριστερά θα καταθέσει τις επόμενες μέρες επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό πάνω σε δύο άξονες: την αποκατάσταση των ανθρώπων που νιώθουν ότι δεν έχουν μέλλον στον τόπο τους και το στρατηγικό σχέδιο ώστε η Θεσσαλία να μην ερημώσει, αλλά να αποτελέσει υπόδειγμα ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Ανάλογες περιοδείες έχουν προγραμματιστεί για την Εύβοια και τη Θράκη με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, ενώ εντείνεται η ζύμωση με τον χώρο της πολιτικής οικολογίας με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές.

Συγκρότηση με εντατικούς ρυθμούς το επόμενο δίμηνο

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες εντατικής εξόρμησης σε όλη την επικράτεια. Έχουν προγραμματιστεί 80 εκδηλώσεις, ενώ προχωρά η οργανωτική συγκρότηση πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου.

Δημοφιλέστερα

To Top