Αθλητισμός

Κούγιας: «Αίσχος, να διακόψει το πρωτάθλημα ο πρωθυπουργός»

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να «διαλυθεί» η εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΛυμπιακός Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Κούγιας:

«Κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία, κάθε μέρα μια εγκληματική με επικεφαλής υπάλληλο της ΕΠΟ που έστηνε παιχνίδια έχουν καθίσει σαν βδέλλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι είδατε τι συνέβη. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο, αλλά επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς δεν το κάναμε.

Ένα πεντακάθαρο γκολ και ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Μελισσανίδης που δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μην βλέπει όσα γίνονται, ότι στήνονται παιχνίδια σε μικρότερες κατηγορίες.

Ο κ. Μαρινάκης μου είπε να καταγγείλω αυτό το κύκλωμα. Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεν μπορώ να σας πω τι νιώθω αυτή τη στιγμή, όσα δηλαδή νιώθουν αυτοί που είδαν το ματς. Μου είπαν πολλοί ότι ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Ήλπιζα ότι αλλάζοντας η κυβέρνηση και με τις τόσες μεταρρυθμίσεις θα άλλαζε το ποδόσφαιρο.

Άνθρωποι που δεν έχουν βγάλει το λύκειο, κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, εγώ δεν χρειάζομαι κάτι άλλο από τη ζωή μου. Δεν μπορεί εγκληματίες νβα καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί γίνονται πράξεις βίας. Αυτά είναι πρόκληση. Να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να διακόψει ο ίδιος το πρωτάθλημα.

Τον καλώ εγώ προσωπικά. Να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα από τον ανηψιό του. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτά έχω να τα δω από την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν ήμουν υπουργός θα έκανα πέντε πράγματα, το ίδιο οφείλει ο κ. Βρούτσης.

Άνθρωποι που δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα».

Σε λίγο περισσότερα… 

Δημοφιλέστερα

To Top