Διεθνή

Τουρκία: Επίθεση σε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε από μαχαίρι ο ιμάμης και ακόμα ένα άτομο (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στη περιοχή Φάτιχ της Κωνσταντινούπολης, όταν ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλλε στο Φατίχ τζαμί και μαχαίρωσε δύο άτομα.

Αρχικά ο άνδρας μπήκε στο τζαμί και φώναζε διάφορα συνθήματα με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του τεμένους να τον απομακρύνουν λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε.

Στη συνέχεια όμως ξαναμπήκε στο τζαμί και ζήτησε να μιλήσει με τον ιμάμη. Το αποτέλεσμα ήταν πάνω στον διαπληκτισμό να τραυματίσει με το μαχαίρι που κρατούσε τον ιμάμη Γκαλίπ Ούστα και ένα μέλος της κοινότητας του τζαμιού, που προσπάθησε να επέμβει.

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινότερό νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

“Ο ιμάμης του Φατίχ τζαμί δέχθηκε 3 μαχαιριές στο στήθος, την πλάτη και την περιοχή του λαιμού. Το πιο προβληματικό σημείο ήταν η περιοχή του λαιμού. Έγινε μερική παρέμβαση στην τραχεία του. Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή. Δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής, απαραίτητο γίνονται παρεμβάσεις», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Δημοφιλέστερα

To Top