Οικονομία

Ο χρησμός για το κόμμα Τσίπρα και ο ΓΑΠ, ο Πλεύρης και ο… μπαμπάκας του, η Λινού έκοψε λάσπη και τα σύννεφα στην Παγκρήτια

Η απάντηση που πήρε τότε από τον αείμνηστο ήταν «μια σοβαρή πολεοδομική μεταρρύθμιση και οι χρήσεις γης». Ακριβώς, δηλαδή, το νομοσχέδιο που έφερε χθες στο υπουργικό ο Σκυλακάκης με το οποίο γίνεται μια αρχή για να αλλάξουν τα δεδομένα στον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης της εκτός σχεδίου δόμησης και των αυθαιρέτων. Πληγή για το φυσικό περιβάλλον που δεν κλείνει εδώ και δεκαετίες εξαιτίας του πολιτικού κόστους. Ας ελπίσουμε ότι ήρθε η ώρα.

Επιμονή στα κουλουράκια

-Στα πιο ανάλαφρα του υπουργικού τώρα, μου είπε η πηγή ότι παρά τα επίμονα αιτήματα του Άδωνι να προστεθεί κανένα σαντουιτσάκι στο μενού, με δεδομένο ότι οι άνθρωποι κάθονται εκεί μέσα μίνιμουμ τρεις ώρες, το Μαξίμου επιμένει στα κουλουράκια. Ο δε Μητσοτάκης, αυτοπειθαρχημένος, σηκώνεται περίπου πάνω στις δύο ώρες από τη θέση του και τρώει ένα κουλουράκι όλο κι όλο… σπάζοντας τα νεύρα στους ολιγότερο fit υπουργούς.

Βορίδης-Πλεύρης

-Λοιπόν, πάμε τώρα στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τον νόμο στα ομόφυλα ζευγάρια. Χθες στο υπουργικό συμβούλιο δεν ειπώθηκε λέξη, ούτε και ήταν προγραμματισμένο. Αλλά στο Μ.Μ. έκανε αλγεινή εντύπωση ο Πλεύρης που βγήκε πρωί πρωί στον ΣΚΑΙ να δηλώσει αντίθετος με το νομοσχέδιο και ενώ αναμένεται αύριο να δώσει συνέντευξη γι’ αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Ο άνθρωπος είναι και απρεπής γιατί δεν περίμενε ούτε καν μια ημέρα τον πρωθυπουργό να μιλήσει, αλλά και αγνώμων γιατί υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης και τουλάχιστον θα μπορούσε να εκφράσει τις όποιες αντιρρήσεις του πρώτα εντός». Όπως ο Βορίδης, ρώτησα εγώ, για να μου απαντήσει η πηγή, «ναι, κάπως έτσι, αν και ο Μάκης είναι υπουργός και δεν είναι το ίδιο, για βουλευτές που κατέχουν θέση στην κυβέρνηση θα πάμε μάλλον σε κομματική πειθαρχία, αν χρειαστεί». Αναρωτιέμαι τώρα εγώ βέβαια ποιος είναι ο λόγος για έναν βουλευτή σύγχρονου κόμματος να μην ψηφίσει τον πολιτικό γάμο gay ζευγαριών, τι ζόρι τραβάει δηλαδή, από την ώρα που δεν προβλέπεται η απόκτηση παιδιών σε δύο άντρες μέσω παρένθετης μητέρας. Μάλλον ο Πλεύρης θυμίζει τον μπαμπάκα του…

Τσίπρας-κόμμα

-Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες ρεπορτάζ και απόψεις ότι ο Τσίπρας «πάει για κόμμα», βλέπει κόσμο, κινείται και το μετράει. Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό να ρωτήσω την (κορυφαία) πηγή μου τι γνώμη έχει γι’ αυτό, αν γνωρίζει ή πιστεύει ότι ισχύει η πληροφορία. «Κοίτα, δεν το αποκλείω γιατί ο Τσίπρας βλέπει ό,τι όλοι μας, ότι δηλαδή ο Κασσελάκης παραπαίει και οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ (Νέα Αριστερά) δεν πάνε καλά. Αλλά να ξέρεις ότι δεν αποκλείεται αν το τολμήσει να έχει την τύχη του ΓΑΠ». Σημειώστε το και εν καιρώ το βλέπουμε.

Γιατί έφυγε η Λινού

-Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση της Αθηνάς Λινού να αποχωρήσει από τη θέση της τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε γιατί αποκαλύφθηκε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ είχε εξαφανιστεί επί τρεις εβδομάδες από το κόμμα. Και μπορεί η ίδια να επικαλείται προσωπικούς λόγους, μου έλεγε όμως η πηγή μου ότι η ίδια έχει διαφωνία με τη στάση του κόμματος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με δεδομένο το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. Και πώς να μη διαφωνεί η συγκεκριμένη με την ακαδημαϊκή της θητεία στο παρελθόν.

Δημοφιλέστερα

To Top