Αθλητισμός

Τάιγκερ Γουντς: Πήρε «διαζύγιο» από τη NIKE έπειτα από 27 χρόνια και κέρδη 500 εκατ. δολαρίων

Το γκολφ ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη θέση στην ελληνική αθλητική κουλτούρα. Παρά τις προσπάθειες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και πιο πρόσφατα του παλαίμαχου άσου του ποδοσφαίρου Τάκη Γκώνια, το άθλημα δεν κέρδισε την εκτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Στο εξωτερικό όμως, ναι μεν παραμένει ένα ελιτίστικο σπορ, το οποίο όμως έχει πολλούς και φανατικούς οπαδούς και κυρίως (πάρα) πολλά χρήματα.

Για παράδειγμα ο Ισπανός Τζον Ραμ (νικητής του φετινού Masters) υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την LIV Golf (το σιρκουϊ που στηρίζει το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας και το οποίο κοντράρει την PGA, την παραδοσιακή ένωση του γκολφ) με το εξωφρενικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων (456 εκατ. ευρώ).

I am proud to join @livgolf_league and be part of something new that is bringing growth to the sport. I have no doubt that this is a great opportunity for me and my family and am very excited for the future. pic.twitter.com/myf4isJgJ3

— Jon Rahm Rodriguez (@JonRahmOfficial) December 7, 2023

\r\n\r\n”}” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Twitter”>

Ένα deal που προκάλεσε σοκ στο χώρο του αθλήματος (αλλά και σε όλο τον οικονομικό βραχίωνας της παγκόσμιας αθλητικής οικονομίας), ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε ένα ανάλογο deal που είχε προκαλέσει παρόμοιο σοκ πριν από πολλά χρόνια.

Ο λόγος για τη χορηγική συνεργασία του Τάιγκερ Γουντς με την Nike, η οποία μετά από 27 χρόνια έφτασε στο τέλος της.

Δημοφιλέστερα

To Top