Διεθνή

Ισραήλ: Ο στρατός υποστηρίζει ότι οι δυο δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα που σκότωσε στη Γάζα ήταν «τρομοκράτες»

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε χθες Τετάρτη ότι δυο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ που σκοτώθηκαν σε πλήγμα του στη Λωρίδα της Γάζας συνδέονταν άμεσα με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, τη Χαμάς και τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Ο Χάμζα Ντάχντουχ και ο Μουστάφα Θουράγια —ο τελευταίος, εικονολήπτης και δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με διάφορα διεθνή ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Γαλλικού Πρακτορείου— σκοτώθηκαν την Κυριακή, όταν επλήγη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου είχαν πάει να κάνουν ρεπορτάζ για το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

«Πριν από το πλήγμα, οι δύο πιλόταραν drones που ήγειραν άμεση απειλή για τα ισραηλινά στρατεύματα», ανέφερε ο Τσαχάλ σε ανακοίνωσή του.

Όταν το Γαλλικό Πρακτορείο ρώτησε τι είδους drones χρησιμοποίησαν και ποια ακριβώς ήταν η φύση της «απειλής», ο ισραηλινός στρατός απάντησε πως θα «εξετάσει» το ζήτημα αυτό.

Ο Χάμζα Ντάχντουχ και ο Μουστάφα Θουράγια «ταυτοποιήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα», υποστήριξε.

Στοιχεία της υπηρεσίας πληροφοριών του «επιβεβαίωσαν πως οι δυο θανόντες ήταν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που εδρεύουν στη Γάζα και εμπλέκονταν ενεργά σε επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων».

Οι οικογένειες των δυο ανδρών και το Αλ Τζαζίρα δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Δημοφιλέστερα

To Top