Αθλητισμός

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπάρτσελόνα νίκησε 2-0 την Οσασούνα και στο τελικό έχει «Clasico» – Δείτε τα γκολ

Για ένατη φορά στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ισπανίας και δεύτερη διαδοχική, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεδικήσουν την κούπα (Κυριακή 14/01, 21:00), με τους Μπλαουγκράνα να ψάχνουν τον 15ο τίτλο τους και η Βασίλισσα τον 13ο.

Στο «KSU Stadium» του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου ένιωθε σαν να ήταν γηπεδούχος, η Μπάρτσα, χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της (τα συνηθισμένα δηλαδή…), λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο την αξιόμαχη Οσασούνα (2-0) στον δεύτερο ημιτελικό, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά μετά από επτά ματς και νικώντας με πάνω από ένα γκολ διαφορά μετά από… είκοσι!


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyc6mi462861)

Με τον Πέδρι να παίρνει το ιατρικό «πράσινο φως» λίγη ώρα πριν από την σέντρα, ο Τσάβι ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του, με δεδομένες τις απουσίες των Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζοάο Κανσέλο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο και Γκάβι.

Πλήγμα η απουσία του Αργεντινού επιθετικού Τσίμι Άβιλα για τον Χαγκόβα Αρασάτε, ο οποίος έδωσε έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, με επιθετικό δίδυμο τους Χοσέ Αρνάιθ και Άντε Μπούντιμιρ.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, κανένα γκολ

Πρώτο ημίχρονο και με καλό ρυθμό, έστω και αν δεν είχε καμία σχέση με την ματσάρα που προηγήθηκε μια ημέρα πριν μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό που ξεπέρασε το 70%, με την Οσασούνα όμως να αποδεικνύεται επικίνδυνη στα ανεβάσματά της.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τα ρεφλέξ του Σέρχιο Ερέρα, με τον Ζιλ Κουντέ να γλιτώνει την ομάδα του από… κακοτοπιές, προλαβαίνοντας να διώξει προτού ο Μπούντιμιρ γίνει επικίνδυνος για την εστία του Ινιάκι Πένια.

Φεράν Τόρες και Χεσούς Αρέσο εκατέρωθεν πλησίασαν στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης, το οποίο δεν ήρθε ούτε σε τετ – α – τετ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έβγαλε ο Ερέρα και κακό σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο από ιδανική θέση.

Δημοφιλέστερα

To Top