Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε άλλη μια κίνηση που προκαλεί ξαφνική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ανακοίνωσε από τηλεοράσως ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία για τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στο μυαλό του ότι ήθελε να υπογραμμίσει διαχρονική θετική στάση του κόμματος υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, η απρογράμματιστη – ως φαίνεται – ανακοίνωση προκάλεσε από αιχμές έως και διαφωνίες από στελέχη που είναι στην ηγετική ομάδα μετά την εκλογή Κασσελάκη, όπως ο διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης.

Η απόφαση της Κουμουνδούρου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν υπήρχε στον κομματικό ορίζοντα μέχρι και χθες, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε καλέσει με ανάρτησή του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να «υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών» ενώ ο Τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς, είχε δηλώσει ότι «η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ούτε τζάμπα, ούτε πάντως καιρού».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμένοι απέναντι στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας εμφανιζόταν αρκετοί βουλευτές.

Το καρφί του Γ. Τσίπρα: Το έμαθα από την τηλεόραση

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, εμφανίστηκε ενοχλημένος από την ανακοίνωση Κασσελάκη για επιβολή κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερψηφίσει τη ρύθμιση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχείας το άκουσα από την τηλεόραση οπότε δεν έχω να σας πω κατι» ήταν η αρχική απάντησή του όταν κλήθηκε στο KONTRA να τοποθετηθεί επί της ανακοίνωσης Κασσελάκη. Όταν, δε, ρωτήθηκε εκ νέου «σας ξενίζει;» απάντησε «προφανώς» για να διευκρινίσει ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε και νέο «καρφί» για τη στάση Κασσελάκη με αφορμή τις πληροφορίες ότι υπήρχαν διαφωνίες για τη στάση του κόμματος μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δημοφιλέστερα

To Top