Πολιτική

Ο Μπάιντεν αποκαλεί τρομοκρατική οργάνωση τους Χούτι – «Θα απαντήσουμε» αν συνεχίσουν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε σήμερα “τρομοκρατική” οργάνωση τις δυνάμεις των Χούτι μετά τις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια σε όλη την Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο μετά τα αμερικανικά πλήγματα στη χώρα αυτή της Αραβικής Χερσονήσου, επανέλαβε σήμερα ότι θα “απαντήσει” εάν “οι Χούτι συνεχίσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, τον οποίο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν, στο περιθώριο ενός ταξιδιού στην Πενσυλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τι μήνυμα είχε για την Τεχεράνη μετά τα πλήγματα κατά των ανταρτών Χούτι, τους οποίους υποστηρίζουν οι Ιρανοί, απάντησε: “Έχω ήδη στείλει το μήνυμά μου στο Ιράν“.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι “θεωρεί” πως τα αμερικανικά πλήγματα κατά των Χούτι στην Υεμένη δεν προκάλεσαν “απώλειες αμάχων”. “Θεωρώ ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, γι’ αυτόν τον λόγο επίσης (τα πλήγματα) έχουν επιτυχία”, δήλωσε σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους καθώς επισκεπτόταν ένα κατάστημα στο Άλενταουν της Πενσυλβάνια.

Το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον δηλώνουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές τους στην Υεμένη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Χούθι, πραγματοποιούνται εν είδει αντιποίνων μετά τις επί μήνες επιθέσεις του κινήματος αυτού εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι δηλώνουν ότι οι επιθέσεις τους αποτελούν την απάντησή τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.

Δημοφιλέστερα

To Top