Διεθνή

Χούτι σε ΗΠΑ και Βρετανία: «Είστε οι Ναζί και τα χτυπήματά σας στη χώρα μας είναι τρομοκρατικές ενέργειες»

Ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, ο επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής των Χούτι, προέτρεψε τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να επιστρέψουν στη χώρα τους και να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού παρά στην προστασία των ισραηλινών πλοίων.

Ο Αλ-Χούθι επέκρινε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την «επιθετικότητά» τους κατά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών την Πέμπτη στη διάρκεια ομιλίας του στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά.

Συμβούλεψε επίσης τις χώρες να λάβουν υπόψη την πρόσφατη προειδοποίηση του αρχηγού του κινήματος των Χούτι, Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι, όταν είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Υεμένη θα αντιμετώπιζε σθεναρή απάντηση.

Απορρίπτοντας τον αμερικανικό ισχυρισμό ότι τα πλήγματα εξαπολύθηκαν στην Υεμένη για «αυτοάμυνα», υποστήριξε ο Αλ Χούθι, «δεν επιτεθήκαμε στις αμερικανικές ακτές, δεν φτάσαμε στις ακτές της Φλόριντα, δεν επιτεθήκαμε στα αμερικανικά νησιά».

«Είστε οι Ναζί και τα χτυπήματά σας στη χώρα μας είναι τρομοκρατικές ενέργειες», τόνισε ο επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής των Χούτι και επέκρινε περαιτέρω τους Αμερικανούς ότι απειλούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ότι εργάζονται ενεργά για να αυξήσουν τις τιμές της ναυτιλιακής ασφάλισης.

Χαρακτήρισε την Αμερική εχθρό του λαού, χαρακτηρίζοντάς την ως πηγή τρομοκρατίας.

Τεράστια πλήθη ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης την Παρασκευή, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και διαμαρτυρόμενοι μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη.

Δημοφιλέστερα

To Top