Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Όλα ή τίποτα η Ελλάδα κόντρα στην Ιταλία στο Αϊντχόφεν

Το τουρνουά γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν ολοκληρώνεται το Σάββατο (13/1), με δύο μεγάλους τελικούς.

Η Ολλανδία και η Ισπανία (21:30) θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο, όμως θα προηγηθεί η μονομαχία της Ελλάδας με την Ιταλία (20:00, ΕΡΤ 3) που έχει διπλή σημασία.

Η νικήτρια πέρα από το χάλκινο μετάλλιο, θα πανηγυρίσει και την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα έχει την ίδια αξία όπως το χρυσό μετάλλιο. Η χαμένη θα έχει την τελευταία της ευκαιρία στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα δοθούν δύο εισιτήρια.

«Ηρεμία, ψυχραιμία και ανασύνταξη δυνάμεων συνέστησε η τεχνικός Αλεξία Καμμένου, μετά τον ημιτελικό με την Ισπανία.

Η εθνική ομάδα θα συναντήσει ένα εθνικό συγκρότημα, που υπό τις οδηγίες του Κάρλο Σίλιπο έχει παρουσιάσει πάρα πολύ καλά δείγματα.

Η ανανεωμένη Ιταλία, με σήμα καταταθέν την άμυνα, προκάλεσε αίσθηση πέρυσι νικώντας τις ΗΠΑ με 8-7 στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα, όπου έφθασε μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.

Στο δικό της ημιτελικό στο Αϊντχόφεν ηττήθηκε με τα χίλια ζόρια από την Ολλανδία με 7-6, χάνοντας την Κλαούντια Μαρλέτα από το 11ο λεπτό με κόκκινη κάρτα (δεν παίζει με την Ελλάδα) και έχοντας με δύο ποινές τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι από το 12ο λεπτό.

Aσημάκη: «Με πάθος από το πρώτο λεπτό»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, είπε για το μεγάλο παιχνίδι: «Σε τέτοια ματς και ο σχεδιασμός παίζει ρόλο και η τακτική, αλλά και το πάθος. Ίσως μάλιστα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας. Εμείς θα παίξουμε παθιασμένα από το πρώτο λεπτό, θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

Δημοφιλέστερα

To Top