Διεθνή

Σιέρα Λεόνε: Ναρκωτικό με θραύσματα ανθρωπίνων οστών κάνει «ζόμπι» τους χρήστες του

Για ένα νέο ναρκωτικό-«ζόμπι» που εμπεριέχει θραύσματα ανθρωπίνων οστών, προειδοποιεί η ιατρική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη προκαλέσει δεκάδες θανάτους στη Σιέρα Λεόνε, την πάμφτωχη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο και εθιστικό ναρκωτικό, το οποίο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οδηγεί τους ναρκέμπορους στη σύληση τάφων για να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση, αρπάζοντας τα οστά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη πληροφορίες της Daily Star, το «Kush» είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό που παρασκευάζεται από τοξικές χημικές ουσίες, βότανα, κάνναβη, απολυμαντικά και θραύσματα ανθρώπινων οστών.

Τα ακριβή του συστατικά μπορεί να διαφέρουν ανά παρτίδα, ωστόσο χρησιμοποιούνται συχνά και θανατηφόρα οπιοειδή όπως η φεντανύλη. Πρόκειται για ένα συνθετικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.


Drug mixed with human bones ravaging Sierra Leone

Στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, το Φρίταουν, εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζουν δεκάδες νέους και νέες να καπνίζουν στους δρόμους το μυστηριώδες ναρκωτικό, το οποίο είναι εξαιρετικά εθιστικό ύστερα από μία και μόνο χρήση.

Λαμβάνοντας το ναρκωτικό, ο χρήστης αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν ζόμπι…

Οι εικόνες δείχνουν νέους και νέες να κάθονται κάτω στο δρόμο με σκυμμένο το κεφάλι να γελούν και μερικές φορές να κοιμούνται όρθιοι.

Δημοφιλέστερα

To Top