Διεθνή

Δανία: Στο Κοινοβούλιο η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου βασιλικού ζεύγους – Εντυπωσιακή η νέα βασίλισσα Μαίρη

Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο Κοινοβούλιο της Δανίας πραγματοποίησαν σήμερα ο νέος βασιλιάς Φρειδερίκος και η βασίλισσα Μαίρη. Το βασιλικό ζεύγος που μόλις χθες ανέβηκε στο θρόνο μετά την ξαφνική παραίτηση της 83χρονης βασίλισσας Μαργαρίτας, συνόδευαν η βασιλομήτωρ, η οποία κρατά τον τίτλο της βασίλισσας, ο 18χρονος διάδοχος, πρίγκιπας Κρίστιαν και ο αδελφός του Φρειδερίκου, ο 54χρονος πρίγκιπας Ιωακείμ.

Δια της απουσίας της και «έλαμψε» και σχολιάστηκε η γαλλικής καταγωγής πριγκίπισσα Μαρί, σύζυγος του Ιωακείμ, η οποία δεν παρέστη στη στέψη του νέου βασιλιά, αλλά προτίμησε να παραμείνει στην Ουάσιγκτον, τόπο κατοικίας του πριγκιπικού ζεύγους το τελευταίο έτος. Επίσημα το παλάτι δήλωσε πως η Μαρί θέλησε να είναι κοντά στα δύο ανήλικα τέκνα της ενώ την ίδια στιγμή δημοσιεύματα στον Τύπο της Δανίας σχολιάζουν την ανέκαθεν κακή σχέση ανάμεσα στη νέα βασίλισσα και στην συνυφάδα της.


queen_mary__2_

Η δεύτερη αδελφή της παραιτηθείσας βασίλισσας Μαργαρίτας, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, ήταν επίσης μαζί με το νέο βασιλικό ζεύγος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Κοινοβούλιο, άλλωστε στα 52 χρόνια βασιλείας της Μαργαρίτας η Βενεδίκτη ήταν πάντα στο πλευρό της και συχνά την αντικαθιστούσε σε επίσημες εμφανίσεις.


queen_mary__7_


queen_mary__1_

Παρά το δριμύ ψύχος που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Κοπεγχάγη με θερμοκρασίες -2C η 51χρονη βασίλισσα Μαίρη εμφανίστηκε κομψή, ντυμένη στα μπλε «από την κορυφή ως τα νύχια». Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία επέλεξε να βάλει μίντι φόρεμα σε απόχρωση του σκούρου μπλε με καπέλο, γάντια και τσάντα στην ίδια απόχρωση ενώ ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή της εμφάνιση με μπλε γόβες στιλέτο.

Χαμογελαστή η νέα βασίλισσα της Δανίας έμοιαζε να έχει αφήσει πίσω της την θλίψη που της είχαν προκαλέσει τα σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα για απιστία του νέου βασιλιά με την Μεξικανή καλλονή και τηλεπερσόνα Τζενοβέβα Κασανόβα, τεως σύζυγο πλούσιου Ισπανού αριστοκράτη.

Δημοφιλέστερα

To Top