Ελλάδα

Μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια την Πέμπτη

Eπί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή και η μαθητική κοινότητα μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Μαθητές, φοιτητές και ομοσπονδίες γονέων δίνουν ραντεβού στο δρόμο την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου προγραμματίζοντας συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, μεταξύ άλλων, αντιτίθενται στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στο Εθνικό Απολυτήριο, στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτίρια και τις υποδομές, στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, και ζητεί κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, την ίδια μέρα, καλεί σε καταλήψεις όλων των ΕΠΑΛ, εκφράζοντας την αντίθεση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η ανακοίνωση

«4+1 λόγοι για ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

1. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει την αδικία νόμο με την ίδρυση πανάκριβων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι πολλοί να δίνουμε όλο και πιο πολλές εξετάσεις για να σπουδάσουμε και οι λίγοι που το σηκώνει η τσέπη τους να έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις! Κάποιοι λίγοι να αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον και οι χιλιάδες να παλεύουμε σε σχολεία με ελλείψεις και προβλήματα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Είναι άδικο και δε θα περάσει!

2. Γιατί το “Εθνικό Απολυτήριο”, που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!

Για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι λεφτά; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε με το “Εθνικό Απολυτήριο”; Ούτε να το σκέφτεστε!

3. Γιατί τα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή.

Δημοφιλέστερα

To Top