Διεθνή

Ο TikToker «πειρατής» από την Υεμένη που είναι φτυστός ο Τίμοθι Σαλαμέ

Η μάχη στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ πλοίων και αναρτών Χούτι διεξάγεται τόσο στη θάλασσα όσο και στο… διαδίκτυο. Στις 15 Ιανουαρίου, ένας χρήστης στο Twitter αναδημοσίευσε ένα βίντεο από το TikTok με έναν νεαρό άνδρα να φωτογραφίζεται γύρω από το Galaxy Leader, ένα φορτηγό πλοίο που κατέλαβαν οι Χούτι τον Νοέμβριο.

«Οι πειρατές της Υεμένης που ανεβάζουν βίντεο στο TikTok, ενώ πλοία δέχονται επιθέσεις, είναι σίγουρα η πιο αστεία μ… του 2024», έγραψε ο χρήστης στη λεζάντα που συνόδεψε το βίντεο. Μέχρι τώρα, το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 13 εκατομμύρια φορές, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βαφτίζουν τον νεαρό άνδρα «Timhouthi Chalamet» καθώς όπως λένε μοιάζει εκπληκτικά στον χολιγουντιανό ηθοποιό Τίμοθι Σαλαμέ.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν νεαρό influencer από την Υεμένη, με το όνομα Rashid al-Haddad στο διαδίκτυο, και δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον συμμετείχε στην επίθεση που δέχτηκε το Galaxy Leader από τους Χούτι. Ο Al-Haddad, συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες του με πολεμικό εξοπλισμό και όπλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά οι αναρτήσεις του πλέον έχουν κατέβει.

Ο «Timhouthi» είναι μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου φαινομένου της σύγκρουσης στην Ερυθρά Θάλασσα που διαδραματίζεται στο διαδίκτυο. Οι Χούτι δημοσιεύουν βίντεο από τις επιδρομές τους στο Telegram, τα οποία στη συνέχεια ανεβάζουν στο Twitter. Πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Υεμένης δημοσιεύουν τις ομιλίες τους στο διαδίκτυο.

Το TikTok δεν είναι το μόνο μέσο που… δραστηριοποιείται ο al-Haddad καθώς διατηρεί πολυάριθμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, το Instagram, το Threads, το YouTube και το Snapchat, με χιλιάδες οπαδούς. Για παράδειγμα, η σελίδα του στο YouTube δημοσίευσε το πρώτο της βίντεο πριν από ένα χρόνο και έχει πάνω από 26.000 συνδρομητές. Στο Threads, αναφέρεται στον εαυτό του ως «προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, ηθοποιός και φωτογράφος». Σε ορισμένες από τις φωτογραφίες φοράει στρατιωτικά ρούχα και κρατάει ένα AK-47. Δημοσιεύει επίσης συχνά μηνύματα υποστήριξης για την Παλαιστίνη.

Δημοφιλέστερα

To Top