Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Σκέψεις για ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή αιτήσεων

Δυο ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται στις 390.000 επι τους συνόλου 1,2 εκατ δικαιούχων που εκτιμήθηκαν αρχικά από την κυβέρνηση. Η διαφορά ανάμεσα στους δυνητικούς και τους πραγματικούς δικαιούχους οφείλεται στο οτι εξαιρούνται από το επίδομα ηλεκτρικής θέρμανσης όσοι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο και όσοι παίρνουν ήδη επίδομα θέρμανσης για καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ενέργειας εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για διευκολυνθούν όσοι δεν έχουν καταφέρει να υποβάλουν αιτήσεις. Βέβαια οι οριστικές αποφάσεις μπορεί να ληφθούν στο… παρά πέντε της λήξης της προθεσμίας!

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας και την περιοχή (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.). Η ενίσχυση καλύπτει καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2024 και θα φανεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων.

Τα νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για ρεύμα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Κριτήρια. Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος είναι:

– Οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

– Κύκλος εργασιών από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 80.000 ευρώ (μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες)

– Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Κωδικοί για την αίτηση. Για την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα Θέρμανση:

Δημοφιλέστερα

To Top