Πολιτική

Δείτε βίντεο: Άγρια κόντρα Ασημακοπούλου με Ολλανδή ευρωβουλευτή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Σκληρή κόντρα δημιουργήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ανάμεσα στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μίσελ Ασημακοπούλου και την την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ, όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στις αναφορές της συναδέρφου της για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, με την Ολλανδή ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Σόφι Ιντ’ Βελτ να λέει στα ελληνικά «Δεν σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει Δικαιοσύνη».

Η αναφορά της αυτή, όπως είπε απευθυνόταν στη χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τους γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στους συγγενείς των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο και στους δημοσιογράφους που έχουν δεχθεί επίθεση επειδή άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άννας Μίσελ Ασημακοπούλου η οποία είπε ότι «κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Ανταπαντώντας η Ολλανδή ευρωβουλευτής είπε: «Κάθε φορά που συζητάμε για το κράτος δικαίου απορρίπτετε κάθε επίκριση, κατηγορείτε όσους ρωτούν ότι είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάποιοι αντιδρούν επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Θα μπορούσατε να το διανοηθείτε αυτό;».

«Επιλέγω να αγνοήσω τον προσβλητικό σας τόνο. Ναι, βλέπω μία τέτοια πολιτικό κάθε φορά που κοιτώ τον καθρέπτη», απάντησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας για μια «μειοψηφία, που μιλά για τη χώρα μου σαν να μην πρόκειται για Δημοκρατία και αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

Η πρόεδρος της Ολομέλειας επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου βγάζοντας μπλε κάρτα για παραβίαση του χρόνου ομιλίας με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να σχολιάζει: «Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις».

Δημοφιλέστερα

To Top