Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Ακόμη κι αν άλλαξα από λάθος τη δοσολογία φαρμάκου, το παιδί δεν πέθανε στα χέρια μου

Με ερωτήσεις της εισαγγελέα της έδρας καθώς με ερωτήσεις μιας εκ των συνέδρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις που της τέθηκαν η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα αρνήθηκε αρχικά ότι είχε αλλάξει από μόνη της τη δοσολογία φαρμάκων που είχαν συνταγογραφηθεί στο παιδί – ανάμεσά τους και το stedon – και επανέλαβε ως προς το κίνητρο που της αποδίδει το κατηγορητήριο (σ.σ. εμμονή με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη) ότι αυτό είναι «χαζό» και «ανούσιο». «Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου σε σχέση με τον κ. Δασκαλάκη, έπρεπε να το διαχειριστώ αλλιώς. Αυτό που έχουν αποδώσει ως κίνητρο το θεωρώ χαζό, ανούσιο» είπε η κατηγορουμένη και απαντώντας για κάποιες από τις συζητήσεις που είχε μέσω μηνυμάτων με τον πατέρα του παιδιού της σχετικά με το πότε θα πάρει τα ρούχα από το σπίτι κ.ά ενώ η κόρη της ήταν τετραπληγική είπε: «Είναι λανθασμένες οι συζητήσεις και οι κινήσεις, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πορεία του παιδιού μας. Ήμασταν έντονοι χαρακτήρες και οι δυο».

Ενδεικτικά κάποιες από τις ερωτήσεις που τέθηκα στην κατηγορούμενη είναι οι εξής:

Εισαγγελέας: Με μήνυμα σας ρωτάει ο κ. Δασκαλάκης εάν έκανε κάτι άλλο το παιδί και του απαντάτε: «Τι άλλο να κάνει; Να σηκωθεί να πάει για καφέ;»

Κατηγορούμενη: Εκείνον ειρωνεύομαι.
Εισαγγελέας: Στις 20 Ιανουαρίου το παιδί ανεβοκατεβαίνει στη ΜΕΘ και ο κ. Δασκαλάκης σας γράφει ότι το παιδί κουράζεται. Και εσείς τον ρωτάτε «από τι;»….

Κατηγορούμενη: Δεν καταλάβαινα τι εννοούσε….

Εισαγγελέας: Υπάρχουν μηνύματά σας που λέτε ότι το παιδί στον ύπνο του έλεγε τη λέξη «ξέρω»….
Κατηγορούμενη: Ναι αυτό το λέει και ο κ. Δασκαλάκης. Έτσι μας φάνηκε.

Εισαγγελέας: Ο κύριος συνήγορός σας είχε πει ότι ο κ. Χασαπόπουλος παραδίδει τα παιδιά με προβλήματα έπειτα από παρατεταμένη ΚΑΡΠΑ. Από την άλλη εσείς και η μάρτυράς σας η κυρία Δημακοπούλου λέτε ότι την εγκεφαλοπάθεια την προκάλεσε η παρατεταμένη υποθερμία….

Δημοφιλέστερα

To Top