Ελλάδα

«Blue Innovators of Piraeus» – Η καινοτομία των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της στρατηγικής του δήμου Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Μηχανισμού Ανάδειξης της καινοτόμου δράσης των επιχειρήσεων της Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Πειραιά: ”Blue Innovators of Piraeus” που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και η Ανάδοχη Ένωση Οικονομικών Φορέων: «Break Even Συμβουλευτική ΙΚΕ» & «Ίδρυμα Οικονομικών Βιομηχανικών Ερευνών», (ΙΟΒΕ), συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΠ «Αττική» 2014-2020 & 2021-2027, στο πλαίσιο της ΟΧΕ/ΒΑΑ του Δήμου Πειραιά.

Η εκδήλωση έγινε τη Δευτέρα, 15η Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και ακαδημαϊκών (Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου & Πανεπιστήμιου Πειραιά).

Πάνω από 150 συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στον Δήμο Πειραιά. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δικτύωση και η ανάπτυξη συνεργειών.


oloi2


oloi


3panel

Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Ιωάννη Μώραλη και μεταξύ άλλων ανάφερε: «Με τον μηχανισμό στήριξη της γαλάζιας οικονομίας στον Πειραιά επιδίωξή μας είναι υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις να ενισχύσουν την αποδοτικότητά τους. Σκοπός μας ήταν και παραμένει, να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του Πειραιά και την τοπική οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ο Πειραιάς να αναπτυχθεί περαιτέρω στους κλάδους της Γαλάζιας Οικονομίας. Το βασικό διακύβευμα είναι η ενεργοποίηση των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, να δουλέψουν συνεργατικά».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη που διέγνωσε και επένδυσε στη Γαλάζια Ανάπτυξη και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη γαλάζια καινοτομία, σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων δρόμων έξυπνης, διατηρήσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, πήραν τον λόγο σημαίνοντα πρόσωπα από το επιχειρηματικό οικοσύστημα του Δήμου Πειραιά:

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης τόνισε:«Το Ε.Β.Ε.Π. έχει προτάξει στην πολιτική του για την στήριξη των επιχειρήσεων-μελών του στην καινοτομία, στη βιωσιμότητα, στην εξωστρέφεια, οι οποίες αποτυπώνουν σήμερα τη βασική φιλοσοφία του επιχειρείν. Στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας υπάρχει ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης συνεργειών για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Και οφείλουμε να επενδύσουμε στην ναυτιλιακή καινοτομία, που είναι τομέας έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης».

Ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος του εστίασε : στη σημασία των cluster, όπως το Maritime Hellas, αλλά και την αξία εννοιών όπως «στήριξη, ανάδειξη, καινοτομία, δράση και μηχανισμός» που όλες μαζί συναποτελούν τον ορισμό των Blue Innovators of Piraeus».

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Γιάννης Βουτσινάς αναφέρθηκε : «Στην αναγκαιότητας σύνδεσης και συντονισμού των κρατικών πολιτικών με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, ειδικά στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας».

Δημοφιλέστερα

To Top