Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια – Aναπληρωτής διευθυντής Γεωδυναμικού: «Αναμενόμενοι οι μετασεισμοί που έγιναν»

«Είναι νωρίς να πούμε για την εξέλιξη του σεισμού με τις ακολουθίες. Τα πρώτα βήματα είναι τα αναμενόμενα, υπάρχουν μετασεισμοί» δήλωσε ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη, που έγινε αισθητή στην Αθήνα, υπογράμμισε τα εξής:

«Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είναι μεγέθους 3 Ρίχτερ. Από’κει και πέρα έχουν σημειωθεί και δέκα άλλοι. Περιμένουμε τις επόμενες ώρες πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο και μετά θα τοποθετηθούμε».

Ο κ. Καραστάθης ανέφερε ακόμη τα εξής: «Η περιοχή στην οποία έγινε ο σεισμός δεν έχει μεγάλους σεισμούς. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στενή περιοχή έχει δώσει πολλαπλά σεισμούς της τάξης μεγέθους του σημερινού».

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν «υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει αλλά πρέπει να δούμε την ακολουθία των μετασεισμών. Η μετασεισμική ακολουθία είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι υπάρχει εκτόνωση. Αυτή τη στιγμή δε βλέπουμε κάτι μη φυσιολογικό αλλά περιμένουμε και τις επόμενες ώρες».

Για τη σεισμική δόνηση που έγινε αρκετά αισθητή και στην Αττική, ανατολικά της Κύμης, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. «Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ζημιές. Το ανησυχητικό είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε μετασεισμούς», είπε επίσης μιλώντας ο αντιδήμαρχος Κύμης Αργύρης Παφράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Η νυχτερινή άφιξη Κασσελάκη και η συνεδρίαση στο σπίτι του

Ο Γιώργος Λαμπάτος χρωστάει ακόμη τα 12.000 ευρώ στον Μάρκο Σεφερλή μετά από δικαστική τους διαμάχη

Η αποκάλυψη της διαβολοβδομάδας των ΟΥΚ: Οι παραισθήσεις, οι ανακρίσεις και η… Ρόζα – Δείτε βίντεο

Δημοφιλέστερα

To Top