Πολιτική

Φορέα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί ιδρύουν οι δήμοι Αθήνας, Ζωγράφου και Παπάγου – Χολαργού

Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί συμφώνησαν ότι θα αναλάβουν οι Δήμαρχοι Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού, οι οποίοι προχωρούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ίδρυση ενός Φορέα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τη Δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο τόνισε ότι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα, μία Αθήνα όπου οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Οι κάτοικοι αξίζουν – είπε- μία καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει ό,τι μπορεί για να τους την προσφέρει.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, του Ζωγράφου και του Παπάγου – Χολαργού, από το 1977 διεκδικούν και περιμένουν να γίνει πράξη το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, το οποίο θα αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πυκνοκατοικημένες πόλεις μας. Η κοινή απόφαση και στάση των τριών Δημάρχων, μπορεί σήμερα να φέρει αποτέλεσμα».

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού επισήμανε: «Η αναβάθμιση του πολεοδομικού περιβάλλοντος με ένταξη, διασύνδεση και ενοποίηση των πάρκων με το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, όπου είναι εφικτό είναι στόχος. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί είναι η παρακαταθήκη μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της διαδικασίας».

Αποστολή του συγκεκριμένου Φορέα, θα είναι, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την απόδοση των εκτάσεων και την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων θεσμικών διεργασιών, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Greek Mafia: Οι εκτελεστές ακολούθησαν με αυτοκίνητο ένα από τα θύματα – Δείτε φωτογραφίες της διαδρομής τους

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα ενδεχόμενα για την υγεία της – Όργιο φημών στη Βρετανία μετά την επέμβασή της

Κύκλωμα μαστροπείας Κολωνού: Ελεύθερη η «Έλενα» και ένας ακόμη κατηγορούμενος – Οι όροι που τους επιβλήθηκαν

Δημοφιλέστερα

To Top