Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: «Παλιότερα δεν άρεσε στον Φέντερερ η συμπεριφορά μου» – Βίντεο

Είναι γνωστό σε όλους τους φαν του τένις ότι η σχέση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι και η καλύτερη. 

Οι δύο σπουδαίοι τενίστες δεν είναι φίλοι αλλά ο ένας δείχνει σεβασμό για τον άλλον. Ο Νόλε ήταν κοντά στον Φέντερερ στο τελευταίο του παιχνίδι στο επαγγελματικό τένις αλλά ο Ελβετός είχε επιλέξει για παρτενέρ του στο διπλό στο Laver Cup τον Ράφα Ναδάλ. 

Πρόσφατα ο Φέντερερ βρέθηκε και στην Ακαδημία του Ναδάλ στην Μαγιόρκα και οι δύο τενίστες μίλησαν ξανά για την σχέση ζωής που έχουν. Ο Ράφα και ο Ρότζερ ταυτίστηκαν απόλυτα την εποχή του covid-19 και μίλησαν για την σημασία του εμβολίου την ώρα που ο Νόβακ ξεκινούσε… επανάσταση ως ανεμβολίαστος. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από την πρόκρισή του στον 4ο γύρο του AO (θα παίξει με τον Μαναρινό) ρωτήθηκε αν είχε δεχτεί κριτική ή συστάσεις από κάποιον συναθλητή του και μίλησε για τον Φέντερερ. 

«Ξέρω σίγουρα πως δεν άρεσε στον Φέντερερ η συμπεριφορά μου στις αρχές της καριέρας μου. Απ’ όσο ξέρω δεν του καθόταν καλά. Δεν γνωρίζω για τους άλλους. Υποθέτω δεν ήμουν και το αγαπημένο παιδί στο tour, επειδή ποτέ δεν φοβήθηκα να πω ότι ήθελα να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Είχα αυτοπεποίθηση και ένιωθα πως είχα ένα παιχνίδι που τη δικαιολογεί.

Ποτέ δεν έδειξα ασέβεια. Πάντα πριν από ένα ματς, στη διάρκειά του και μετά, έδειχνα σεβασμό στον αντίπαλό μου. Ο σεβασμός είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει. Μπορούν να συμβούν πολλά στο γήπεδο πάνω στην ένταση της στιγμής και ήταν αρκετό καιρό πριν, μιλάμε για 20 χρόνια πριν, όταν έκανα το ντεμπούτο μου. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρω ποιος με συμπαθούσε περισσότερο ή λιγότερο. Έδωσα ένα όνομα, δεν μπορώ να θυμηθώ για τους υπόλοιπους» είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος. 

Δημοφιλέστερα

To Top