Διεθνή

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Νεκρά τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό

Αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισραήλ στη Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Δαμασκού.

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «ισραηλινό πλήγμα» εναντίον ενός κτηρίου στη Δαμασκό όπου πραγματοποιείτο «σύσκεψη ηγετών προσκείμενων στο Ιράν».

«Πλήγμα ισραηλινού πυραύλου έθεσε στο στόχαστρο ένα τετραώροφο κτίριο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους (…) και καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί ηγέτες προσκείμενοι στο Ιράν», όπως ανέφερε αυτή η ΜΚΟ που έχει την έδρα της στη Βρετανία, αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που δεν διευκρίνισε προσώρας την ταυτότητα των θυμάτων, «η επιδρομή είχε στόχο σίγουρα τους ηγέτες αυτούς».

Στη Δαμασκό, το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana επιβεβαίωσε μια επίθεση εναντίον ενός κτηρίου κατοικιών στη συνοικία Μαζέ, κατηγορώντας το Ισραήλ, αλλά δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις. Στη συνοικία Μαζέ βρίσκεται το αρχηγείο του ΟΗΕ καθώς και ξένες πρεσβείες.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού υψωνόταν από το κτήριο που τέθηκε στο στόχαστρο, σύμφωνα με κατοίκους και εικόνες που μοιράστηκαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. «Άκουσα μια έκρηξη και είδα ένα μεγάλο σύννεφο καπνού», δήλωσε στο AFP ένας κάτοικος. «Ο ήχος έμοιαζε με εκείνον μιας έκρηξης πυραύλου, και μερικά λεπτά αργότερα άκουσα τις σειρήνες των ασθενοφόρων», πρόσθεσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Δημοφιλέστερα

To Top