Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός (19:00, Novasports Prime)

Η τελευταία αναμέτρηση με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League ήταν στις 19 Μαΐου 1991, όταν η ομάδα της Ηπείρου είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Γιώργου Δώνη, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στον ΠΑΣ και εκείνο ήταν το πρώτο του γκολ της καριέρας του στην Α’ Εθνική/Super League.

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν διεξαχθεί έντεκα αναμετρήσεις, στις οκτώ από τις οποίες έχει επικρατήσει η ομάδα της Ηπείρου, ο Πανσερραϊκός έχει δύο νίκες, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία. Σε όλες τις αναμετρήσεις τους έχει σημειωθεί γκολ, αφού η μοναδική ισοπαλία τους είναι με σκορ 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μεγάλη ποικιλία στις νίκες του, αφού έχει επικρατήσει με έξι διαφορετικά σκορ στις οκτώ νίκες του και μόνο το 2-0 έχει εμφανιστεί τρεις φορές. Οι νίκες του Πανσερραϊκού είναι με 2-1 και 2-0.

Ο Εντουάρντο Κοντογεωργάκης είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη παράδοση απέναντι στον Πανσερραϊκό, αφού σκόραρε σε τέσσερις διαφορετικές αναμετρήσεις και έχει συνολικά επτά τέρματα στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολουθεί ο Αλβαρές με τρία τέρματα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στις 5 Δεκεμβρίου 1971 σε μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0. Η επόμενη αναμέτρηση τους ήταν για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής/Super League, όπου η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 2-0 στην έδρα της.

11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 22-8

Δημοφιλέστερα

To Top