Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (19:30, Cosmote Sport 1)

Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε στα πέναλτι την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Τώρα επιστρέφει στην έδρα του για να αντιμετωπίσει τον δύσκολο Αστέρα Τρίπολης και να παραμείνει στην κορυφή με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ.

Πολλά είναι τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Βιλένα, Τζούρισιτς, Χουάνκαρ, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ δεν είναι στην διάθεση του Φατίχ Τερίμ, όπως οι εδώ και καιρό απόντες, Μπράουν και Μάγκνουσον.

Στον αντίποδα, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι που έκανε και την πρώτη του προπόνηση με τα πράσινα γάντια. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ντραγκόφσκι, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Στην αποστολή του Αστέρα βρίσκεται και ο Λευτέρης Λύρατζης, δυο μέρες μετά την ανακοίνωση του δανεισμού του από τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα εκτός είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και κορυφαίος γκολτζής των Αρκάδων, ο Μιριτέλο, όπως και ο Καστάνιο, καθώς θα εκτίσουν ποινή μιας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση καρτών. Νοκ άουτ είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, με τον νεαρό Νίκο Γραμματικάκη να αναμένεται να είναι βασικός τερματοφύλακας στη Λεωφόρο. Η αποστολή του Αστέρα: Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Γκαρθία, Χουχούμης, Ατιένθα, Λύρατζης, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σουρλής, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

Η ιστορία

Ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει μόνο στα δύο από τα τελευταία δέκα ματς με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και στις δύο έδρες. Η ομάδα της Αρκαδίας είχε χτίσει μια παράδοση που την ήθελε να μην χάνει από τους Πράσινους για επτά διαδοχικά παιχνίδια, όπου είχε τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες εντός και εκτός έδρας.

Αυτό το σερί των επτά αναμετρήσεων έσπασε στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Αϊτόρ στο 80ο λεπτό. Αυτή η νίκη ήταν η 10η για τους Πράσινους στις 19 αναμετρήσεις που έχουν υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα επικράτησε με το αγαπημένο του σκορ, αφού οι πέντε από τις δέκα νίκες κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας είναι με 1-0. Το δεύτερο πιο συχνό μεταξύ τους αποτέλεσμα είναι οι ισοπαλίες με 1-1 και 0-0 που έχουν σημειωθεί από τρεις φορές.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 στην αναμέτρηση του Α’ Γύρου στην Τρίπολη και η τελευταία φορά που σημείωσε δύο νίκες μέσα στη σεζόν απέναντι στον Αστέρα ήταν το 2016-17, όταν επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και με 5-0 στην αναμέτρηση του Β’ Γύρου στην Αρκαδία.

Δημοφιλέστερα

To Top