Αθλητισμός

Ποδοσφαιρικό Survivor – Οι παίκτες της δανέζικης Μίντιλαντ κλήθηκαν να επιβιώσουν στα χάιλαντς της Σκωτίας χωρίς τροφή!

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Σβέριρ Ίνγκασον άφηνε την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για να μετακομίσει στη Δανία για λογαριασμό της Μίντιλαντ ήξερε ότι το έκανε για να βοηθήσει τον σύλλογο να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου (τρίτου συνολικά και πρώτου μετά το 2019-2020).

Όμως αυτό που δεν ήξερε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός ήταν για να τα καταφέρει θα έπρεπε να ζήσει μία απίστευτη εμπειρία στα χάιλαντς της Σκωτίας όπου για τρεις ημέρες αυτός και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα (όπως ο προπονητής Τόμας Τόμασμπεργκ και οι βοηθοί του) κλήθηκαν να επιβιώσουν στη φύση έχοντας ελάχιστα πράγματα για εξοπλισμό!


midtjylland9


Inganson

Συνήθως σε όλο το φάσμα του αθλητισμού η σύσφιξη των σχέσεων μιας ομάδας γίνεται με κάποιο γεύμα ή το πολύ, πολύ σε μια δραστηριότητα όπως το paintball.

Για τους ανθρώπους της Μίντιλαντ όμως όλα τα παραπάνω ήταν πολύ… πεζά κι έτσι παρόλο που η ομάδα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κι ενώ απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας (υπάρχουν κι εκεί πλέι οφ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάτι πολύ πιο δραστικό.

Έτσι με την προτροπή του mental coach του συλλόγου Μπιάρνε Σλορ Κρίστιανσεν (πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Δανίας) όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε για ένα τριήμερο στο εθνικό πάγκο Κάιρνγκορμς, κοντά στην πόλη του Ινβερνές και σε έκταση που ανήκει στον μεγαλομέτοχο του συλλόγου Άντερς Χολτς Πόβλσεν.

Όχι όμως για να απολαύσουν το εντυπωσιακό του σαλέ, αλλά για να ζήσουν τρεις ημέρες στη φύση, παλεύοντας με το κρύο και την πείνα σε μια ποδοσφαιρική (μα 100% αληθινή) έκδοση του Survivor. Κι όλα αυτά για να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν δουλεύοντας ως ομάδα.


Trailer: Teambuilding i den skotske vildmark

Δημοφιλέστερα

To Top