Διεθνή

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι οι Χούτι χτύπησαν αμερικανικό φορτηγό πλοίο

Διαψεύδεται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ο ισχυρισμός των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη περί πυραυλικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν.

Το διοικητήριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (NAVCENT) σε ανακοίνωσή του διέψευσε τους ισχυρισμούς ενώ προσθέτει ότι «διατήρησε επικοινωνία με το Ocean Jazz καθ’ όλη τη διάρκεια της ασφαλούς διέλευσής του».

Για «προπαγάνδα» των Χούτι έκανε λόγο αξιωματούχος του Πενταγώνου στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρία, υπογράμμισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah ότι «τα αντίποινα στις αμερικανοβρετανικές επιθέσεις είναι αναπόφευκτα και ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι Χούτι είχαν ανακοινώσει ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες επανέλαβαν ότι δεν θα επιτρέπουν σε «πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ» τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα «έως ότου επιτευχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και αρθεί η πολιορκία της» από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ημέρες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Χούθι στην Υεμένη, επιδιώκοντας να περιορίσουν την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες για τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top