Πολιτική

Αποστολάκης: Οι ομογενείς να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επίγνωση των αναγκών της εποχής, λόγω της αυξημένης κινητικότητας, καθώς και της ανάγκης εκπροσώπησης των εκτός επικρατείας εκλογέων, είχε καταθέσει σχετικές τροπολογίες. Η πρώτη αφορούσε στην αυτοπρόσωπη συμμετοχή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα των περιοχών εργασίας και η δεύτερη αφορούσε στους εκτός επικρατείας εκλογείς και ομογενείς και προτεινόταν η δυνατότητα να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Τις προτάσεις αυτές τις απορρίψατε άνευ άλλου τινός. Παρά ταύτα, εμείς θα επαναλαμβάνουμε προτάσεις μας προς όφελος των εκλογέων, αλλά και της εκλογικής διαδικασίας με την οποία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη έκφραση της βούλησης των πολιτών», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το κόμμα του, για τους εντός της επικράτειας εκλογείς, προτείνει ηλεκτρονικούς καταλόγους.

«Για τους εκτός επικρατείας εκλογείς, αλλά και τις άλλες κατηγορίες πολιτών που αδυνατούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα -ανάπηροι, ασθενείς, ηλικιωμένοι- η μέθοδος της επιστολικής ψήφου θα μπορούσε να λειτουργήσει, εάν ακολουθούνταν από αυστηρές προϋποθέσεις και δικλίδες ασφαλείας, που είτε απουσιάζουν από το παρόν νομοσχέδιο είτε κρίνονται ανεπαρκείς. Εμείς προτείνουμε τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής, η οποία θα εγγυάται το αδιάβλητο των διαδικασιών και θα φέρει τη χώρα μας πιο κοντά στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ήδη στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, σεβόμενα την ανάγκη αδιαμεσολάβητης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης», συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top