Τεχνολογία

Ολογράμματα των Αϊνστάιν, Νεύτωνα και Χόκινγκ θα παραδίδουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια

Με την αμέριστη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, κορυφαίοι επιστήμονες, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Ισαάκ Νεύτων και Στίβεν Χόκινγκ θα μπορούσαν σύντομα να παραδίδουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια μέσω ολογραμμάτων.

Πίσω από αυτό το πρωτοποριακό σχέδιο κρύβεται η εταιρεία τεχνολογίας Proto με έδρα το Λος Άντζελες, που ήδη κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Λάφμποροου της Βρετανίας αλλά και σε επιχειρήσεις, όπως η IBM, προκειμένου να περιορίσουν τα διεθνή ταξίδια.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βίκι Λόκε θεωρεί ότι οι φοιτητές προτιμούν «έναν προσκεκλημένο ομιλητή από την τεχνολογία που απεικονίζει το ολόγραμμα ενός διάσημου επιστήμονα που δεν είναι πλέον εν ζωή.

Ωστόσο, η εταιρεία Proto επισημαίνει ότι η κίνηση με τα ολογράμματα κορυφαίων επιστημόνων είναι μόνο η αρχή και τώρα σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση τους στην επιστήμη, τη λαϊκή κουλτούρα όπως και τις επιχειρήσεις.

Ο ιδρυτής της Proto, Ντέιβιντ Νούσμπαουμ εξηγεί τον συλλογισμό του ευλογώντας τα γένια του: «Η Proto διαθέτει την τεχνολογία για να προβάλει μια εικόνα του Στίβεν Χόκινγκ ή οποιουδήποτε άλλου και να φαίνεται ότι ο επιστήμονες είναι πραγματικά εκεί. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας Στίβεν Χόκινγκ με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα προκαλούσε, αν μη τι άλλο δέος, σε φοιτητές και σε όλους όσοι θα ήθελαν να ακούσουν από τα χείλη του τις θεωρίες του. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μέρος της ζωής μας είτε αρέσει σε πολλούς είτε όχι».

Πάντως, ο ιδρυτής της Proto, Ντέιβιντ Νούσμπαουμ ευελπιστεί ότι, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, οι μίνι διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων μέσω ολογραμμάτων θα κοστίζουν περίπου 790 λίρες (923 ευρώ).

Το Πανεπιστημίου του Λάφμποροου στη Βρετανία είναι το πρώτο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης φέρνοντας προσκεκλημένους ομιλητές από τις ΗΠΑ.

Δημοφιλέστερα

To Top