Διεθνή

Αναμονή… 43 χρόνια για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κροκέτες βοδινού κρέατος Κόμπε

Ιώβεια υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να δοκιμάσουν κατεψυγμένες κροκέτες βοδινού κρέατος Κόμπε από το «Asahiya», ένα οικογενειακό κρεοπωλείο στην πόλη Τακασάγκο, στο νομό Χιόγκο της δυτικής Ιαπωνίας, αφού θα πρέπει να περιμένουν 43 χρόνια για να παραλάβουν την παραγγελία τους.

Το κρεοπωλείο ιδρύθηκε το 1926 και πωλούσε προϊόντα κρέατος από το νομό Χιόγκο – μεταξύ τους και βοδινό κρέας Κόμπε – για δεκαετίες προτού προσθέσει στις προθήκες του κροκέτες βοδινού τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αυτές οι τηγανίτες από πατάτες και μοσχάρι έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την απίστευτα μεγάλη αναμονή που αντιμετωπίζουν τώρα οι αγοραστές.

Πριν από δύο χρόνια, το CNN μίλησε με τον Σιγκερού Νίτα, ιδιοκτήτη τρίτης γενιάς του «Asahiya».

Εκείνη την περίοδο, η αναμονή για τις κροκέτες ήταν «μόλις» 30 χρόνια.

«Ξεκινήσαμε να πουλάμε τα προϊόντα μας μέσω Διαδικτύου το 1999», δήλωσε ο Νίτα. «Εκείνη την εποχή, προσφέραμε δοκιμαστικά τις «Extreme Croquettes» (Ακραίες Κροκέτες).

Μεγαλώνοντας στο Χιόγκο, ο Σιγκέρου Νίτα, ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς του Asahiya, επισκεπτόταν τα ράντσα και τις δημοπρασίες βοδινού κρέατος με τον πατέρα του από τότε που ήταν μικρός. Ανέλαβε το κατάστημα το 1994, όταν ήταν 30 ετών.

Αφού πειραματίστηκε με το ηλεκτρονικό εμπόριο για μερικά χρόνια, συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες δίσταζαν να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για κορυφαίο βοδινό κρέας μέσω διαδικτύου. Τότε ήταν που πήρε μια τολμηρή απόφαση.

«Πουλούσαμε Extreme Croquettes στην τιμή των 270 γιεν (1,68 ευρώ) ανά τεμάχιο… Μόνο το μοσχάρι σε αυτές κοστίζει περίπου 400 γιεν (2,49 ευρώ) ανά τεμάχιο», εξήγησε ο Νίτα.

Δημοφιλέστερα

To Top