Αθλητισμός

Πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρία

Πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρίες και τυπικών- αρτιμελών αθλητών. Η συνδιοργάνωση του ΑΟ Ωκεανού και του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 50άρια Ελεύθερο από αθλητές με αναπηρίες. Στη συνέχεια ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών της προαγωνιστικής.

Σημαντική προσθήκη στο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν η δημιουργία μικτής σκυταλοδρομίας αθλητών με αναπηρίες και τυπικών – αρτιμελών αθλητών προαγωνιστικής. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από τους παραολυμπιακούς του 2004 που ενώνονται αθλητές ΑμεΑ και αρτιμελείς σε μια κοινή ομαδική σκυταλοδρομία 4Χ50.Το σύνθημα που κυριάρχησε από την συμμετοχή των αθλητών ήταν “Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι”.

Τα αθλητικά σωματεία προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος στη μικτή σκυταλοδρομία είναι τα ακόλουθα:
Ωκεανός
ΝΟΚ Καλαμάτας
ΟΦΝΙ
Παλαίμων
Πεντελικός
ΡΟΗ
Υδρία

Τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ που έλαβαν μέρος είναι τα ακόλουθα:
ΙΩΝΑΣ
Καστελλάνοι
Ομάδα Όνειρο
Πρωτοπόροι
Τυρταίος

Ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών που συμμετείχαν, αλλά και η χαρά τους, ήταν πολύ μεγάλη. Αξιοσημείωτη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε με ενθουσιασμό τους αγώνες και καταχειροκρότησε την προσπάθεια όλων των αθλητών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.


IONAS0061

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υποστήριξε τους αγώνες με προϊόντα της και η εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη κάλυψαν με ρεπορτάζ τη διοργάνωση.

Στους αθλητές ΑμεΑ και της προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τον Δημήτρη Λίτσιο αθλητή του συλλόγου ΙΩΝΑΣ. Υποστηρικτής των αγώνων ήταν το ΟΑΚΑ με κύριο εκπρόσωπο της τον γενικό διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή που έκανε τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών της διοργάνωσης.

Δημοφιλέστερα

To Top