Πολιτική

Κύπρος… όπως Ελλάδα για τη βία στα γήπεδα

Στα χνάρια των μέτρων που λήφθηκαν στην Ελλάδα για τη βία στα γήπεδα, φαίνεται να βαδίζει και η Κύπρος. Σήμερα συνεδριάζει με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την οπαδική βία, η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) και στη συνέχεια θα γίνει υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για να αποφασιστούν μέτρα.

Θεωρείται πιθανόν πως θα ληφθεί απόφαση να διεξάγονται για κάποιο χρονικό διάστημα, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Α’ κατηγορίας, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.


bias3

Πριν λίγες ημέρες, είχε ληφθεί απόφαση, για απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλου, αλλά το μέτρο δεν πρόλαβε καν να εφαρμοστεί. Την περασμένη Τετάρτη το στάδιο «Άλφα Μέγα» στη Λεμεσό μετατράπηκε σε αρένα από οπαδούς της ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση Λεμεσού) και του Απόλλωνα Λεμεσού. Πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα, οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν να αλληλοεκτοξεύουν φωτοβολίδες, προς τις κερκίδες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν παιδιά τα οποία βρισκόντουσαν στο γήπεδο με τους γονείς τους.

Υπήρξε διαβούλευση του διαιτητή, με την Αστυνομία και του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, και ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η αστυνομία, όπως συμβαίνει πάντα δεν έκανε καμία προσαγωγή και αναζητεί ταραξίες από τα βίντεο των κλειστών κυκλωμάτων του σταδίου αλλά και από άλλα εκτός σταδίου. Οι περισσότεροι ταραξίες έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και κασκόλ και ο εντοπισμός τους είναι σχεδόν αδύνατός.

Το παράδοξο είναι πως η Αστυνομία, όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, είχε πληροφορίες για πρόκληση επεισοδίων δέκα ημέρες πριν τον αγώνα.

Πριν το ντέρμπι, περίπου 400 αστυνομικοί, έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους (έτσι λέει η Αστυνομία) ώστε να μην περάσουν επικίνδυνα αντικείμενα στο γήπεδο. Άγνωστο πως, οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων, έβαλαν φωτιά στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο με πλήθος φωτοβολίδων.

Ποδόσφαιρο και εμφύλιος

Δημοφιλέστερα

To Top