Αθλητισμός

Γιούργκεν Κλοπ: Ο Γερμανός που οδήγησε τη Λίβερπουλ στον μοναδικό της τίτλο στην Premier League

Η Λίβερπουλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ στον κόσμο, με εκατομμύρια οπαδούς σε όλη την υφήλιο, και με ένα γήπεδο, το Άνφιλντ, που είναι ο ναός του αθλήματος. 

Οι Reds ιδρύθηκε το 1892. Έχει κατακτήσει τα πάντα στην Αγγλία και η φήμη της πέρασε γρήγορα και εκτός νησιού. Το 1973 κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το 1976 το πήρε ξανά και το 1997 ήρθε και το πρώτο Champions League, το οποίο τότε το έλεγαν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Ήταν η Λίβερπουλ των Κένεντι, του Νταλγκλίς, του Ίαν Ρας και των άλλων αστέρων. Είναι η Λίβερπουλ με τους νεκρούς στο Χέιζελ και στο Χίλσμπορο. 

Αυτή η Λίβερπουλ όμως, με τα 6 Champions League και τα 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, έχει ένα και μοναδικό πρωτάθλημα στα χρόνια της Premier League. Και αυτό το οφείλει στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν δεν θα είναι πλέον προπονητής στους Reds. 

Ο Γερμανός οδήγησε τη σεζόν 2019-20 τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του μοναδικού της τίτλου στην Premier League (ξεκίνησε το 1992). Οι Reds είχαν κερδίσει το τελευταίο το 1990. 

Δημοφιλέστερα

To Top