Ελλάδα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ενισχύονται τα μπλόκα – Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή

Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας σχεδιάζουν για αύριο Κυριακή (28.01.2024) οι αγρότες της περιοχής, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει και της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Στον Πλατύκαμπο, οι αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη, προκειμένου να καταλήξουν σε λεπτομέρειες για την αυριανή κάθοδο των τρακτέρ. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Τη Δευτέρα, οι αγρότες μαζί και με άλλους φορείς θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Λάρισας, ενώ έως την Τρίτη θα οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα δει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό ενώ την Τετάρτη θα τρακτέρ θα βρεθούν στην Agrotica, όπου έχουν προγραμματίσει μεγάλη κινητοποίηση. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου (27.01.2024) οι αγρότες των Τρικάλων έκαναν αποκλεισμό της εθνικής οδού ΤρικάλωνΛάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cypp3iyokso9)

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Μακεδονία, όπου τα μπλόκα ενισχύονται σε Δερβένι, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Επανομή, Πιερία, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Στο μπλόκο του Δερβενίου, ήδη έχουν συγκεντρωθεί 100 τρακτέρ, τα οποία συνεχώς ενισχύονται από άλλες περιοχές. Το μπλόκο δεν παρεμποδίζει την κυκλοφορία, ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cypozpgp7dbt)

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Δημοφιλέστερα

To Top