Αθλητισμός

Stoiximam Super League 1, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30, Novasports Prime)

Δεν είναι ντέρμπι-τίτλου, δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας άλλα έξι ματς για το τέλος της κανονικής περιόδου και 10 αγωνιστικές στα πλέι οφ, αλλά το σημερινό αποτέλεσμα σίγουρα θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό στη γενικότερη οικονομία της φετινής Super League 1.

Από κει και πέρα η πρώτη κόντρα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Φατίχ Τερίμ (με την οποία ο Τούρκος ολοκληρώνει τη… γνωριμία του με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαιρου) έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Ο Δικέφαλος αν και κάποια στιγμή είχε βρεθεί και στο -6 από την κορυφή, έχει καλύψει τη διαφορά και θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση της τελευταίας διετίας (2 ήττες με σκορ 2-1 στην κανονική περίοδο) στην κανονική περίοδο.

Αντιθέτως ο ΠΑΟ που εξακολουθεί να έχει αρκετά προβλήματα θέλει να πανηγυρίσει μια τρίτη σερί νίκη στην Τούμπα και να επιστρέψει μόνος του στην κορυφή.

Οι αποστολές των δύο ομάδων

Μοναδικές απουσίες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτές του Βιεϊρίνια, ο οποίος συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και του Εκόνγκ που είναι στο Κόπα Άφρικα.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Σάστρε , Κεντζιόρα , Κουλιεράκης , Μιχαηλίδης , Μπάμπα , Ράφα Σοάρες , Τσιγγάρας , Σβαμπ , Οζντόεφ , Μεϊτέ , Μάρκος Αντόνιο , Μουργκ , Κωνσταντέλιας , Τάισον , Α.Ζίβκοβιτς , Ντεσπόντοφ , Μπράντον , Τζίμας .

Στον Παναθηναϊκό ο Χουάνκαρ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ θεραπεία έκαναν οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν. Οι Παλάσιος-Σένκεφελντ δεν κατάφεραν να είναι στα πλάνα του Τερίμ, ο οποίος υπολογίζει στους Τσέριν και Γερεμέγεφ.

Η αποστολή: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Το ντέρμπι με τη γλώσσα των αριθμών
Στα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος υπάρχει μόλις μια νίκη γηπεδούχου και αυτή έχει επιτευχθεί από τον ΠΑΟΚ στις 18 Ιανουαρίου 2023 για το Κύπελλο στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στα έξι τελευταία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ τα τέσσερα έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 2-1, όπου υπάρχουν δύο νίκες για τον Δικέφαλο με αυτό το σκορ και δύο για τους Πράσινους. Οι άλλες δύο αναμετρήσεις υπήρξε μια νίκη 2-0 του ΠΑΟΚ και μια λευκή ισοπαλία.

Δημοφιλέστερα

To Top